בלוטת התריס מוגדלת במישוש

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

09/10/2017 | 22:41 | מאת: רחלי

רציתי לברר. לפני 12 שנה עברתי סדרת הקרנות בעקבות קרצינומה בנזופרינקס. לפני כשבע שנים בעקבות ניסיון להיכנס להריון עשיתי M.R.I בעקבות פרולקטין 3000+ והתברר כי ההיפופיזה מנוונת / שטוחה ואינה מתפקדת. אני לוקחת כיום יוטירוקס ופרנדיזון. בבדיקת רופא א.א.ג לאחרונה הוא מישש בלוטת תריס מוגדלת והפנה אותנו לאולטרסאונד. אבל הוא הסתייג ואמר כי יתכן שהבלוטה מוגדלת בגלל שהיא לא פעילה. רציתי לברר האם בלוטה מוגדלת (ולא ניתן להסתמך על ערכים של הורמונים, בגלל חוסר תפקוד ההיפופיזה) מעידה בהכרח על גידול, או משהו אחר? תודה

שלום רב, השאלה לא קשורה לפורום, בלוטה מוגדלת זה לא מעיד בהכרח על גידול, מציעה לך להשלים בדיקת סונר של הצוואר ולגשת לאנדוקרינולוג המטפל, בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים