סיכון בניתוח להוצאת קרצינואיד בריאה לאשה בת 85

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

08/08/2017 | 01:42 | מאת: איוש

לאחרונה התגלה אצל אמי קרצינואיד בריאה השמאלית התחתונה שאינו ממאיר ואינו שפיר. הקרצינואיד גדל בחודשים האחרונים אך אינו מציק בדרך כלשהי. רופאת ריאות המליצה לנתח ולהוציא את הריאה השמאלית התחתונה מחשש להתפתחויות זיהומים ודלקות ריאות. בנוסף אמי סובלת מדלקת מפרקים שגרונית פעילה ויש אצלה ירידה קוגניטיבית. מה דעת הרופאה על ניתוח כזה בגילה ובמצבה?

שלום רב, תודה על השאלה, בעקרון הטיפול הראשוני שמומלץ כאשר ניתן הוא כריתה ניתוחית של הגידול. קרצינואיד ריאתי יכול עם הזמן לשלוח גרורות (ולהיות ממאיר). כמובן שאצל אישה בת 85 ההחלטה נלקחת לפי מצבה הבסיסי, מחלות הרקע, ורצונה. במקרים שמחליטים לא לנתח, ניתן לטפל בזריקות חודשיות של אנאלוג לסומטוסטטין (במקרה והגידול קולט במיפוי לקולטנים לסומטוסטטין), וקיימים גם טיפולים נוספים. ממליצה להגיע לרופא מומחה לנושא להתיעצות על המשך הטיפול, בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים