דימום ברשתית העין

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

12/11/2002 | 10:29 | מאת: אלמונית

עקב דימום ברשתית העין שנספג אני במעקב כל 4 חודשים לא נתגלו ממצאים בבדיקות דם הרופאה טוענת כי זה נובע מקוצר ראיה (יש לי מספר 6 ו7 ) כיצד נקראת המחלה\תופעה??? תוכל להפנות אותי לספרות מקצועית ??? האם בעתיד יהיה מסוכן ללדת בגלל המאמץ??? האם תוכל להסביר כיצד קוצר ראיה גורם לדימומים? האם עדיף לספוג את הדימום עם לייזר ולא לחכות עד שייספג??? סליחה על ריבוי השאלות ותודה יום נעים המודאגת

13/11/2002 | 01:34 | מאת: ד"ר רוזנבאום

שלום אלמונית, דימום ברשתית - RETINAL HEMORRHAGE - ובמיוחד דימום במאקולה - שהיא מרכז הרשתית, יכול להתרחש בקוצר ראייה ניווני - DEGENERATIVE MYOPIA - עקב תהליך ניווני של רקמות. לפעמים דימום בזגוגית - VITREOUS HEMORRHAGE - ניגרם בקצרי רואי עקב תהליך של הפרדות הזגוגית - VITREOUS DETACHMENT. איזה סוג בדיוק של דימום ושל קוצר ראייה - שאלה שעלייך להפנות לרופאת העיניים. לייזר אינו מזרז את ספיגת הדימום. לפני לידה מומלץ לעבור בדיקת רשתית ולהחליט אם רצוייה לידה בניתוח קיסרי או לידה רגילה. מידע באינטרנט תוכלי למצוא ע"י חיפוש המונחים באנגלית. בברכה, ד"ר דניאל רוזנבאום

02/05/2018 | 22:23 | מאת: הייי

תופעה דומה בהריון גם כן ועם דימום חלקי ברשתית תוך כמה זמן הדימום נספג אצלך?

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע