דלקת חניכיים בהריון

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

25/10/2011 | 22:14 | מאת: טל

שלום רב, אני בשבוע 39 להריון, בשנה האחרונה הייתי בטיפול אורטודנטי והיום לאחר הורדת הסמכים התגלתה דלקת החניכיים שלי במלוא הדרה :( במשך כל ההריון היו לי דימומים קלים בעת צחצוח השיניים, היום נחשפו 3 מוקדים של נפיחות בחניכיים בצמוד לבסיס השן (בחלק החיצוני של השיניים), אשר כמובן שעם חוט דנטלי וצחצוח מדממים מאד. אין כאב. האם עקב ההריון אני יכולה להמשיך רק בטיפול עם החוט הדנטאלי ומי הפה (קולגייט) עד לאחר הלידה או שיש משהו נוסף שאני יכולה לקחת על מנת לטפל בדלקת? מי פה מיוחדים? אנטיביוטיקה? תודה רבה.

29/10/2011 | 13:31 | מאת: ד"ר אלון סבאון

טל שלום את יכולה לעבור טיפול חניכיים -הסרת אבנית וגם הקצעת שורשים מקומית בשלב זה של ההיריון. לאחר הלידה לברר יותר לעומק את סיבת הדימומים ע"י ביצוע צילומי סטטוס מקביליות ובדיקה אצל פריודונט-מומחה למחלות חניכיים. בהצלחה בלידה.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים