נסיגת חניכיים ודלקת חניכיים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

04/10/2010 | 23:15 | מאת: אוהד חרזי

שלום רב דוקטור מצתער על ההודעה הארוכה אבל אני צריך לדעת משהו דחוף כי יש לי תור לשיניית רק עוד חודשים ואני סובל אני עברתי לפני 5 חודשים ניתוח חניכיים ואני מצחצח את השיניים כמו שצריך ומשתמש בחוט דנטלי ומשום מה הדלקת חזרה ושוב כואבות לי מאווד החניכיים וגם היום שמתי לב שיש לי נסיגת חניכיים ב2 שיניים שרואים להם את השורש ושהם נראות ארוכןת יותר משאר השיניים אז כבעתי לפי הצעת השיניים לעוד שלושה חודשים ואני היתי שותה עד כו הרבה כוסות של שתיה חמה ומהיום החלטתי לשתות פחות שתיה חמה בגלל ספר שקניתי שרשם בנאדם פרטי שהוא לא רופא שסבל מדלקת חניכיים נוראית עד כדי שיניים מתנדנדות ומה שהוא טוען בספר זה שמה שגורם לדלקות חניכיים +נסיגת חניכיים זה לאכול אוכל חם ולשתות שתיה חמה בטמפרטורה גבוה של 40 מעלות אוו בטמפרטורה נמוכה /בינונית והוא רושם שאם מחממים אוכל אז צריך לחכות עד שהוא היה קר ואז לאכול בגלל שהחום גורם למרקם החניכיים להתכווץ והתבשל ואז יש נסיגת חניכיים ושגם בשתיה חמה שאסור לשתות בכלל קפה אוו שוקו תה ומרקים חמים אלה מים קרים ושזה מה שהציל אותו מעקירת השיניים ושהיום השיניים שלא בריאות ושהוא כבר לא שותה משקאות חמים ואוכל חם וגם לא המשפחה שלו שזה מסוכן לבראיות השיניים משקאות חמים+אוכל חם ומה עוד הוא טועו שהאבנית שנדבקת לחניכיים זה לא בגלל פלאק אלה בגלל שאנחנו מרתיחים הרבה את הקומקום ואז נוצרת אבנית בקומקום ושאנחנו שותים קפה אנחנו גם מכניסים חלק מהאבקה אל הפה וזה נדבק לשיניים וגורם לאבנית בשן ושזה לא גורם לדלקת חניכיים נסיגת חניכיים אז אני לא יודע מה לעשות אני רוצה שזה יעבור לי אבל גם לא רוצה לאכול אוכל קר ולעבור עוד ניתוח איך אני יכול לגרום לזה להתרפא ?

09/10/2010 | 11:06 | מאת: ד"ר אלון סבאון

אוהד שלום סליחה שאני כותב לך את זה אך מה שקראת בספר היא שטות גמורה, אל תתייחס לזה. עצתי היא שתיגש להיבדק אצל מומחה למחלות חניכיים. שמות המומחים מופיעים באתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה

12/03/2018 | 08:19 | מאת: דןדן

איך קוראים לספר ולמחבר? נראה לי שקראתי אותו פעם וברח לי השם

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים