בדיקת טחורים

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

01/04/2008 | 16:39 | מאת: איילה

איך מתבצעת בדיקת טחורים? מה ואיך יעשו לי, והאם יכאב? האם צריך להגיע אחרי חוקן?

01/04/2008 | 17:14 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

שלום איילה, בדיקת טחורים היא בדיקה רקטלית באמצעות מכשיר הנקרא אנוסקופ המוחדר לפי הטבעת ומאפשר הסתכלות על פי הטבעת מבפנים. עוביו של המכשיר הוא כעובי אצבע ואורכו כ-8 ס"מ כך שהכאב הצפוי לא אמור להיות גדול מדי (כמו בהחדרת אצבע לפי הטבעת). בד"כ אין צורך בחוקן לפני כן.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות