החלמה מניתוח

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

26/03/2008 | 17:46 | מאת: שמואל

שלום דוקטור אשתי בת 69 עברה ניתוח להסרת גידול סרטני מהמעי הגס לפני כחודשיים וחצי מרגישה טוב , שאלתי מתי יכולה לחזור ל]פעילות גופנית מלאה כולל יוגה וכן מתי ניתן לחזור ולהרים שקיות עם משקל ? תודה שמואל

29/03/2008 | 18:29 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

שמואל שלום, עקרונית, אם תהליך ההחלמה היה תקין וללא כל סיבוכים, ניתן להתחיל לחזור לפעילות בערך 6 שבועות לאחר הניתוח, אך יש צורך לזכור שקצב ההתקדמות של כל חולה הוא שונה ואינדיבידואלי. לא ציינת האם אשתך אמורה לקבל טיפול נוסף (כימוטראפיה למשל) עקב מחלת הסרטן שלה - זה יכול לעכב את תהליך ההחלמה מכל ניתוח. אני ממליץ לשאול שאלה זו גם את הרופא שניתח את אשתך. בהצלחה

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות