אבצס פריאנלי

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

11/03/2009 | 17:53 | מאת: זויה

שלום אני בת 33 ועברתי 7 נתוחים , ניקוס לאבצס פריאנלי האם יש פתרון והאם גני אני יכולה לעשות כריתה?

12/03/2009 | 08:49 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

שלום זויה, במקרים של אבצסים פריאנליים חוזרים צריך לחשוד שמדובר בפיסטולה פריאנלית. אבצסים פריאנליים מתחילים בתוך הרקטום בחלקו התחתון בזיהום של בלוטות בפי הטבעת. לפעמים פתיחה של האבצס נגמרת ביצירה של תעלה מהעור פנימה לתוך פי הטבעת - זוהי הפיסטולה. הטיפול הוא אינו כריתה. אני מציע שתגשי להיבדק ע"י פרוקטולוג בכדי לקבל אבחנה.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות