אבצס פריאנלי: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

שאלות נפוצות מפורום כירורגיית ילדים

בקע, שבר, ניתוחים או בעיות - כל התשובות לכל השאלות השכיחות שאלה: בת שנתיים וחצי. נאמר לנו שהיא סובלת מבקע מפשעתי דו צדדי ושיש לנתח. האם באמת חייבים לנתח? ומה הסכנות? האם זה תורשתי?תשובה: בקע מפשעתי בילדים הינו שכיח למדי. כמעט בכל המקרים מדובר בבקע מולד. הופעת נפיחות מפשעתית היא הסימן השכיח ביותר. ברוב המקרים הבקע אינו גורם להפרעה תפקודית, אולם לעיתים רחוקות עלולה להווצר כליאה של תוכן בטני בתוך הבקע כמו לולאת מעי, או שחלה בבנות. בשל הסכנה הזו, מומלץ לנתח בקע מפשעתי לאחר שהתגלה. יש אכן שכיחות יתר של בקע במקרים בהם קיים סיפור משפחתי.בגילה של אחייניתך, ובאם אינה סובלת ממחלות נוספות, ניתן לבצע את הניתוח במסגרת אשפוז יום. מכאן שמדובר בניתוח שהסכנות הכרוכות בו הן קטנות למדי וגם השיבה לפעילות מלאה היא לרוב קלה ומהירה. הישנות (חזרה) של בקע מפשעתי...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לאבצס פריאנלי

מין אנאלי - תמונת המחשה
מין אנאלי מהן המשמעויות המיניות והחברתיות של המונח בתול? ד"ר לימור בלוקמן-מייקלמן עם התשובות והדר...
אנוסקופיה - תמונת המחשה
אנוסקופיה יותר ממחצית מהאוכלוסייה עלולה לפתח טחורים לאחר גיל 30 - לידות, הריונות ותזונה לקויה מחמ...
מחלת מעי דלקתית - תמונת המחשה
מחלת מעי דלקתית סרטן המעי הגס עלול להיגרם על רקע גנטי וכן על רקע אורח חיים לא בריא. אבחון מוקדם מעלה את...
כאב בפי הטבעת - תמונת המחשה
כאב בפי הטבעת התלונה השכיחה ביותר בילדים, הקשורה לדרכי העיכול, היא עצירות. אצל יותר מ-95% מהילדים הסו...
שחפת - תמונת המחשה
שחפת לפני מאות שנים, מחלת השחפת נודעה בכינוי "המחלה הרומנטית", אך אין כל דבר רומנטי בשחפת. ל...
גרד בפי הטבעת - תמונת המחשה
גרד בפי הטבעת רגע לפני יום העצמאות, כדאי לשבח את ערכיו התזונתיים של החומוס - ולהיזכר בסגולותיו. סובלי...
ללמוד עוד על אבצס פריאנלי
סיגמואידוסקופיה-תמונה

מדריך בדיקות רפואיות: סיגמואידוסקופיה היא בדיקה רקטאלית שבה...

מאת: ד"ר עמית...
13/07/2014
שאלות נפוצות מפורום כירורגיית ילדים-תמונה

בקע, שבר, ניתוחים או בעיות - כל התשובות לכל השאלות השכיחות

מאת:
20/06/2004
אולי יענין אותך לדעת...
סיגמואידוסקופיה - תמונה
סיגמואידוסקופיה
מדריך בדיקות רפואיות: סיגמואידוסקופיה היא...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לאבצס פריאנלי?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

אבצס פריאנלי: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

אני אמנם לא מאובחן עם קוליטיס או קרוהן, אך סובל מבעיה שמשותפת לחולים רבים ואשמח מאוד מאוד לשמוע את חוות דעתך. בתחילת ספטמבר עברתי ניתוח לכריתת טחורים. כעבור כחודש התפתח אבצס בפי הטבעת ועברתי ניקוז שבמהלכו גם הוכנס סיטון רפוי. במהלך הניתוח התברר שהאבצס גרם לפיסטולה פריאנלית חוצת שריר. כעבור כחודש נוסף עברתי ניתוח לשיפור הניקוז, שבו הורחב פתח הפיסטולה. מאז הניתוח לניקוז האבצס ועד היום (עם סיטון כל הזמן) סבלתי מהתלקחויות חוזרות ונשנות של כאבים קשים בפתח החיצוני של הפיסטולה ושל התגברות בהפרשות. בתקופה זו לקחתי שלוש פעמים ציפרו-פלג׳יל ופעם אחת אוגמנטין. בכל פעם שלקחתי אנטיביוטיקה חלו שיפור דרמטי בכאבים והפחתה בהפרשות, ועם סיום הטיפול האנטיביוטי תמיד חלה החמרה. בדיקת mri שערכתי לא העלתה שישנם אזורים לא מנוקזים. מצב נוכחי: אני כ-10 ימים ללא אנטיביוטיקה. בימים האחרונים שיפור משמעותי בכאבים, שנובע בין היתר מכך שאני נמנע לחלוטין מישיבה. נקבע כי בעוד כחודש אעבור טיפול בדבק פיברין. וכאן אני מגיע לשאלה שלי: האם לאור ההתלקחויות החוזרות ולאור העובדה שהאנטיביוטיקה שיפרה את המצב בכל פעם, כדאי לשקול טיפול אנטיביוטי ממושך יותר - עד הניתוח - כדי להגיע אליו במצב אופטימלי כשהפצע כמה שיותר בריא ונקי מהפרשות? הרופא המטפל בי מתנגד וטוען כי יש חשש להתפתחות חיידקים עמידים, אך בחוות דעת נוספת שקיבלתי אמר לי הרופא כי אין מניעה מטיפול אנטיביוטי ממושך יותר, גם עד רגע הניתוח. גם רופא המשפחה שלי סבור שיש מקום לטיפול אנטיביוטי ממושך יותר. תודה רבה רבה!

שלום רב במחלה פיסטולרית משנית למחלה דלקתית של המעי פעמים רבות נדרשים לטיפול אנטיביוטי ממושך לעיתים כגשר עד להתחלת טיפול ביולוגי או טיפול מקומי, ולעיתים כאשר המחלה פעילה למרות הטיפול וביחוד אם מושגת הטבה ותגובה טובה לאנטיביוטיקה. לפי מה שאתה מתאר, בגלל התלקחויות חוזרות ותגובה טובה לאנטיביוטיקה כל פעם, רצוי לקחת טיפול אנטיביוטי לפני ביצוע הפעולה המקומית. לגבי התועלת עבור הצלחת הטיפול המקומי אני מציעה לדון בנושא עם הכירורג המטפל. בהצלחה ד״ר שניר

אני יודע שזה כנראה לא הפורום האידיאלי לשאלה זו, אבל אשמח מאוד לחוות דעת של מומחה למחלות זיהומיות בהקשר של נטילה ממושכת של אנטיביוטיקה וסיכונים: בתחילת ספטמבר עברתי ניתוח לכריתת טחורים. כעבור כחודש התפתח אבצס בפי הטבעת ועברתי ניקוז שבמהלכו גם הוכנס סיטון רפוי. במהלך הניתוח התברר שהאבצס גרם לפיסטולה פריאנלית חוצת שריר. כעבור כחודש נוסף עברתי ניתוח לשיפור הניקוז, שבו הורחב פתח הפיסטולה. מאז הניתוח לניקוז האבצס ועד היום (עם סיטון כל הזמן) סבלתי מהתלקחויות חוזרות ונשנות של כאבים קשים בפתח החיצוני של הפיסטולה ושל התגברות בהפרשות. בתקופה זו לקחתי שלוש פעמים ציפרו-פלג׳יל ופעם אחת אוגמנטין. בכל פעם שלקחתי אנטיביוטיקה חלו שיפור דרמטי בכאבים והפחתה בהפרשות, ועם סיום הטיפול האנטיביוטי תמיד חלה החמרה. בדיקת mri שערכתי לא העלתה שישנם אזורים לא מנוקזים. מצב נוכחי: אני כ-10 ימים ללא אנטיביוטיקה. בימים האחרונים שיפור משמעותי בכאבים, שנובע בין היתר מכך שאני נמנע לחלוטין מישיבה. נקבע כי בעוד כחודש אעבור טיפול בדבק פיברין. וכאן אני מגיע לשאלה שלי: האם לאור ההתלקחויות החוזרות ולאור העובדה שהאנטיביוטיקה שיפרה את המצב בכל פעם, כדאי לשקול טיפול אנטיביוטי ממושך יותר - עד הניתוח - כדי להגיע אליו במצב אופטימלי כשהפצע כמה שיותר בריא ונקי מהפרשות? הרופא המטפל בי מתנגד וטוען כי יש חשש להתפתחות חיידקים עמידים, אך בחוות דעת נוספת שקיבלתי אמר לי הרופא כי אין מניעה מטיפול אנטיביוטי ממושך יותר, גם עד רגע הניתוח. גם רופא המשפחה שלי סבור שיש מקום לטיפול אנטיביוטי ממושך יותר. תודה רבה רבה!

שלום חזי, קיבלת שתי המלצות סותרות (שלכל אחת מהן יתרונות וחסרונות)- ומי שיצטרך להחליט זה אתה. הרבה בריאות אפי

תודה רבה! קיוויתי לקבל חוות דעת שלישית :)

גסטרו שלח אותי לבדיקת AMRI-בטן ואגן. עקב כאבי בטן מתמשכים. התוצאה הייתה שראו פיסטולה קטנה באיזור פי הטבעת. עם הממצא והתקליטור הגעתי לכירורג-פרוקטולוג שחשב שזוהי אינה פיסטולה אלא פיסורה ויש טעות בפירוש. אני אמורה לעשות אולטרסאונד בפי הטבעת. אודה אם תעיר את עיני להבדל בין פיסטולה לפיסורה. יש לי דימום לא אחת במהלך יציאה.

פיסורה הינה פצע ברירית פי הטבעת והתלונה העיקרית היא כאב ביציאה ולאחריה. פיסטולה הינה תעלה המחברת את חלל פי הטבעת אל העור והיא תמיד תוצאה של מורסה בפי הטבעת שהתנקזה אל העור. MRI היא בדיקת דימות שלא תמיד מאבחנת נכון בעיה בפי הטבעת. חשוב לדעת מה תלונות החולה ומה הממצאים בבדיקה הגופנית.

היי, אחרי ניתוח אבצס פריאנלי, היו כאבים באזור. ללא הפרשות כלל. בבדיקת mri: אין בדיקה קודמת להשוואה ברשותנו. פיסטולה אקסטרה­אנאלית מאחורי לפי הטבעת, מפושטת לאורך כ­38 מ"מ. הפיסטולה בעלת צורת פרסה, ברקמות הרכות, במגע עם שרירי הפובורקטליס. התעלה מתמשכת מימין בקולקציה טובולרית מפושטת לאורך כ­50 מ"מ ­כלפי מעלה עם מעורבות בשריר ה­Iliococcygeus ימין ­וכלפי מטה עם פתח חצוני ב­margin anal Right לסיכום: פיסטולה אקסטרה­אנאלית מורכבת כמתואר עם קולקציה טובולרית מפושטת המעורבת את שרירי הלווטור אני דו"צ. כרגע איני סובלת מכאבים כלל. האם יתכן שגם אם אין הפרשות ישנה פיסטולה? ועד כמה המצב שלי חמור? האם זה אומר שיש פה מעורבות שרירים? סכנה לפגיעה בסוגרים במקרה של ניתוח? מרגיש לי שיש טעות בפיענוח.. הלוואי..

שלום אור, אומנם לפי הבדיקה יש פיסטולה מורכבת. אולם, צריך לקחת את הממצאים בהקשר הנכו ן - כמה זמן לאחר ניתוח הבדיקה בוצעה? ייתכן כי חלק מהממצאים הם שינויים לאחר ניתוח. בכל אופן, בהחליט מחשיד לפיסטולה מורכבת המערבת שרירים. יש צורך להיבדק ע"י כירורג קולורקטלי מומוחה, ובהתאם לממצאים להחליט האם צריך ניתוח, על תיזמון הניתוח, ועל סוג הניתוח. לא מחליטים על ניתוח רק על סמך ממצאי MRI . לגבי פיסטולות המערבות שרירים ם- מתאימים את סוג הניתוח ואז מבצעים ניתוחים בהם לא עושים חיתוך ךשל השרירים כדי להימנע מפגיעה בסוגרים.