גירוד

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

08/02/2009 | 16:56 | מאת: חיה

לפני כמה חודשים התחיל לי גירוד באיזור פי הטבעת ובתוכה. הייתי אצל כירורג ששלל טחורים פנימיים וחיצוניים וכן פיסורה. והפנה אותי לרופאת עור שנתנה לי משחות (ניזורל, טרידרם) המשחות לא עזרו. והופנתי כירורג לביצוע ביופסיה באיזור פי הטבעת. יש לציין שהגירוד הוא במשך כל היום וגירוד מאוד קשה ואי נוחות בלתי נסבלת. רציתי לדעת מהי הבדיקה הנ"ל? והאם ועד שיגיע התור מה עליי לעשות בכדי להקל על האיזור. זהו מצב מאוד בלתי נסבל וקשה.

17/02/2009 | 09:21 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

שלום חיה, יש סיבות רבות לגרד באזור פי הטבעת. ביופסיה של העור באזור פי הטבעת (ולמעשה ביופסיה בכל מקום אחר בגוף) היא לקיחת דגימה של העור באזור הנגוע, בד"כ לאחר ביצוע הרדמה מקומית. הסיבה לצורך בביצוע ביופסיה היא שאחת הסיבות (הנדירות יחסית) לגרד בפי הטבעת היא סרטן של פי הטבעת. כפי שאמרתי, מדובר בסיבה יחסית נדירה, אך חובה לשלול אותה לפני שמחליטים להמשיך ולמרוח משחות, בייחוד לאור העובדה שהגרד נמשך כבר זמן רב. בינתיים את יכולה לנסות משחות המכילות אבץ - בייבי פסטה לדוגמה.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות