בליטה ליד פי הטבעת

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

13/12/2008 | 12:56 | מאת: רינה

הי, יצאה לי בליטה ליד פי הטבעת, האם זה קשור לטחורים? גיליתי את זה לפני יומיים וזה ממש מלחיץ אותי. לאחרונה היו לי גירויים ליד פי הטבעת ודימומים בצועה. אודה לכם על עזרתכם במתן תשובה.

14/12/2008 | 12:12 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

שלום רינה, בליטה ליד פי הטבעת יכולה להיות אחד משני דברים: טחור חיצוני או מורסה (אבצס). הסבירות שזה משהו אחר היא הרבה יותר נמוכה. עקב העובדה שהטיפול בשני המצבים שציינתי הוא שונה בתכלית, יש צורך להבדיל ביניהם בוודאות, ולשם כך אני ממליץ על בדיקת פרוקטולוג. רק בכדי לכוון אותך קצת: האם הבליטה ממש על הגבול של פי הטבעת? האם יש חום וכאבים חזקים? טחורים חיצוניים בד"כ לא מלווים בחום, העור מעל הבליטה מקבל גוון כחלחל (תסתכלי עם ראי) והטיפול הוא שמרני - טיפול נוגד כאבים, אמבטיות ישיבה ומזון עתיר סיבים תזונתיים. זה בד"כ עובר תוך מספר ימים. אבצס לעומת זאת יכול להיות מלווה בחום, כאבים חזקים עם רגישות מקומית חזקה מאוד, ולא עובר לבד אלא מצריך ניקוז כירורגי.

14/12/2008 | 19:42 | מאת: רינה

תודה רבה על המענה הזריז. בשביל לעשות בדיקת פרוקטולוג צריך לגשת לד"ר שעוסק בכירורגיה פרוקטולוגית או שאפשר לבצע את הבדיקה גם דרך גסטרולוג? ניסיתי לקבוע תור לכירורגיה פרוקטולוגית ויש רק ב-9/2/08 שזה ממש רחוק. אודה לך על תשובתך. תודה.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות