כל כמה זמן קולונוסקופיה?

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

25/09/2008 | 09:44 | מאת: מחבר

אובחנתי כחולה קוליטיס לאורך כל המעי כשהייתי בן 24, כיום אני בן 38. אבי ז"ל אף הוא נפטר מסרטן המעי הגס. המחלה אצלי היתה פעילה בשנים הראשונות, אך למעלה מ- 10 שנים היא ברמיסיה, עדיין לוקח כל יום אסאקול למניעה. רופא אחד המליץ לי לעבור כל 5 שנים קולונוסקופיה, ואילו רופא אחר המליץ לי לעבור אחת לשנה. מה מחשבותיך בנושא? כמו כן, בקולונוסקופיה האחרונה הוסרו 3 פוליפים לא סרטניים. האם יש לכך משמעות? האם גם במעיים בריאים מתפתחים פוליפים? תודה מראש

25/09/2008 | 10:18 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

שלום רב, יש לך שני גורמי סיכון משמעותיים להתפתחות של סרטן מעי גס: קוליטיס מעל 10 שנים וסיפור משפחתי. ההמלצות של איגודי הגסטרואנטרולוגים והכירורגים הקולורקטליים בארה"ב לגבי מעקב וקולונוסקופיות בחולים כמוך הן ביצוע קולונוסקופיה פעם בשנתיים ולא רק על מנת להסתכל על המעי אלא מומלץ גם לקחת ביופסיות אקראיות מאזורים שונים לאורך המעי הגס. עקב העובדה שסרטן מעי גס מתחיל בהופעת נגעים פרה-סרטניים (הנקראים דיספלזיה בלעז) אשר לא תמיד נראים כמו פוליפ, יש צורך לקחת ביופסיות אקראיות כל 10 ס"מ ומכל ההיקף של המעי הגס. נשמע כמו הרבה ביופסיות - נכון מאוד. לחילופין, תמיד קיימת האופציה של ביצוע ניתוח לכריתה שלמה של המעי הגס והרקטום עם יצירת "רקטום חדש" - ניתוח הפאוץ' שבוודאי שמעת עליו. האם מישהו הציע לך את האפשרות הזו? אני חושב שבחולים צעירים עם מחלה ממושכת זו אופציה לחלוטין סבירה. אם תרצה לשוחח ביתר פירוט, תרגיש חופשי להתקשר אלי. מספר הסלולרי שלי מופיע כאן באתר - הקלק על התמונה שלי משמאל.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות