מבקשת עזרה

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

16/09/2008 | 22:37 | מאת: רותי

שלום לך אני בת 42, ואם לארבעה. לאחרונה התחלתי להרגיש מאוד לא טוב.. כל השנים סבלתי מבעיות עם המעי הרגיז.. ככל הנראה בגלל הבעיות של יציאות או עצירות לסירוגין.. היה לי פיסורה, עברתי פעמיים ניתוח, כרגע יש לי טחורים, שהם כואבים, ויש לי לאחרונה דם על הנייר. עשיתי קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה לפני 4 חודשים. הקולנוסקופיה יצאה תקינה. ואילו בגסטרוסקופיה התגלה בקע סרעפתי, ובקיבה: רירית בצקתית באנטרום, נלקחו ביופסיות על מנת לשלול חיידק הליקובטור.. לא נמצא החיידק.. בעקבות בדיקות דם שערכתי. ההמוגלובין נמוך מאוד 8.9 ואילו הפריטין 3, איני זוכרת את רמת הברזל, אך גם נמוכה מאוד... ויטמין B12 בסדר גמור. האם בגלל הבעיה של הדלקת שיש בקיבה יכולה להיווצר אנמיה, או בעקבות דם שיש על הנייר, שאולי מגיע בעקובת הכאבים שיש לי בשל הטחורים, ומקווה שלא פיסורה... ההמטולוג הפנה אותי שוב לגסטרואנטרולוג, בטענה שייתכן שיש כיבים, אבל עשיתי בדיקה לפני 4 חודשים, הוא אמר שיכולים להיות שינויים, בשל כאבי הבטן שיש לי ברום הבטן העליונה... לא יכולתי שהוא יבדוק אותי, משום שמאוד כואב לי. האם תוכל לעזור לי, אני פוחדת מאוד לעבור שוב את הבדיקות הפולשניות... תודה רותי

17/09/2008 | 10:31 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

שלום רותי, אני לא לגמרי משוכנע שבעייתך היסודית היא בתחום העיסוק של הפורום הזה, אך עקב העובדה שאני גם כירורג כללי אנסה לעזור לך בכ"ז. אני מבין שעברת את הבדיקות שציינת במסגרת בירור האנמיה שלך שהיא אכן משמעותית. זה שהקולונוסקופיה לפני 4 חודשים היתה תקינה זה מעודד, ואני לא הייתי חוזר עליה בשלב זה. גם הגסטרוסקופיה שלך לא "מרשימה" יותר מדי. הטענה של ההמטולוג שלך שיתכן שיש כיבים לא כל כך סבירה בעיני. יתכן שנוצר כיב בקיבה או בתריסריון במשך 4 חודשים אך עקב העובדה שבבדיקה לפני 4 חודשים לא נמצא חיידק הליקובקטר, ואנחנו יודעים שהוא ככל הנראה גורם לכיבים, הסבירות שיש כיב חדש היא נמוכה. לא ציינת האם ירדת במשקל ואילו תרופות את נוטלת בקביעות (אם יש כאלה). בנשים צעירות עם אנמיה נהוג להשלים את הבירור ע"י בדיקת רופא נשים, CT בטן ואגן ולפעמים, אם הרופא שלך סבור שיש צורך, בדיקת לשד עצם (כואב). לדעתי, בשלב ראשון הייתי מבקש בדיקת רופא נשים ועושה CT בטן ואגן. אני לא חושב שהדימום מהטחורים הוא הסיבה לאנמיה שלך, אך ליתר בטחון תבדקי גם ע"י פרוקטולוג או כירורג קולורקטלי. בהצלחה.

17/09/2008 | 15:20 | מאת: רותי

אני לוקחת לוסק ומיטליום, פעם זה ופעם זה... אבל בזמן האחרון החודש וחצי האחרונים.. כאילו כלום לא עוזר.. יש לי הרבה מאוד כאבי בטן אפילו שאני אוכלת. וכואב לי מאוד בזמן היציאות... אני ממש בלחץ כל פעם לפני יציאה... וזה מלחיץ, מפני שאני פוחדת שלא תתפתח לה שוב הפיסורה... אני אמרתי לרופא שעברתי קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה.. אך הוא טוען מכיוון שכל כך כואבת לי הבטן, הוא ניסה לבדוק אותי.. ופשוט לא יכולתי שיבדוק אותי בבטן העליונה.. אולי בגלל הבקע, לא יודעת... בכל אופן הוא העביר את הכדור לגסטרואנטרולוג.. זה כאילו אחד מעביר אותי לשני... מבחינת רופא נשים הכל בסדר.. זה לא בגלל דימום ממחזור, משום שאין לי מחזור בכלל, בשל זריקה שאני עושה כל 3 חודשים.. כך שזה לא מהכיוון הזה. פרוקטולוג הוא גם כירורג?? רותי

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות