אנוסקופיה ורקטו'

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

25/07/2008 | 13:44 | מאת: אלי

ד.נ. האם אנוסקופיה ורקטוסקופיה הינן פרוצדורות טיפוליות, או רק אבחוניות? האם כורתים בהן פוליפים, או גידולים, אם או כאשר הם מתגלים, בו זמנית? אם לאו, האם עושים זאת בניתוח? בדרך אחרת? תודה ושבת שלום. אלי

27/07/2008 | 09:11 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

אלי שלום, גם באנוסקופיה וגם ברקטוסקופיה ניתן לבצע פעולות. המגבלה היא שהפעולות הניתנות לביצוע הן מוגבלות לאורכו של המכשיר. אנוסקופ מגיע עד בערך 7-8 ס"מ ורקטוסקופ עד כ-20 ס"מ. באנוסקופיה ניתן לקשור טחורים ולבצע פעולות קטנות באזור פי הטבעת, וברקטוסקופיה ניתן לבצע פעולות אפילו בעומק עד 20 ס"מ כולל לקיחת ביופסיות מנגעים חשודים. לא מקובל לכרות גידולים ברקטוסקופיה, אך ניתן לכרות פוליפים קטנים. אם רואים גידול חשוד, ניתן לקחת ממנו ביופסיה ולהמשיך לניתוח לאחר קבלת התוצאות.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות