כאבים בזמן פעילות מעיים ויציאות בפרט בלילה

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

27/04/2020 | 09:11 | מאת: ר

היי אבא שלי סיעודי דמנטי בן 72 עבר מחלת חום עקב UTI שטופלה חמישה ימים באמיקצין. כעת במהלך היום אין לו כאבים כלל אך כאשר הוא שוכב על הגב בלילה הוא זועק מכאבים . יש לו בקע משפעתי גדול ונוטל נורמלקס אז בגלל שאצלו השתנה ויציאה זה הכל באותו איזור קשה לדעת מה באמת כואב לו אבל: א) בשתן כבר אין צמיחה ב) הוא לפחות טוען שהכאבים באיזור הרקטום ג) פנימאי שבדק אותו באשפוז בית טוען שאין ממצא בבטן ושהיא רכה. כן יש לו גזים. ד) הוא אמר שהוא לא ראה ממצא בולט בפתח פי הטבעת אם כי לא דחף אצבע ואמר שיתכן שיש לו אולי איזו פיסורה ושנמרח עזרקאין. בעבר באנוסקופיה מצאו אצל אבא טחורים שקטים ללא דמם, וגם כעת אנחנו לא רואים דם. ה) בבוקר אכן אנחנו מוצאים חיתול מלא בצואה. שאלותי: 1) האם אתה חושב שלאבא יש פיסורה? 2) הוא מעולם לא צרח כך בעבר וברור לי שבאמת כואב לו . הצרחות רק בשבוע האחרון. האם יש סיכוי לעזור לו? במהלך היום הוא רגוע מחייך מדבר ומרגיש טוב וכואב לי לראות אותו סובל בשכיבה. מה אתה מציע לעשות? סליחה על האורך ותודה מראש

לא ניתן לענות על השאלה בלי בדיקה גופנית. למרות האורך - לא ברור מהפניה מה כואב לו ומה משפיע על הכאבים.

27/04/2020 | 19:40 | מאת: ר

הבנתי השאלה האם אתה חושב שיש אפשרויות לסייע? כמו כן האם אתה מכיר פרוקטולוג שמבצע ביקורי בית/מקום איפה לחפש?

הפורום אינו ממליץ או מפנה לאנשים או מוסדות.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות