כאבים סביב הטבור ומעל

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

19/12/2019 | 19:51 | מאת: דפנה

שלום רב אמי בת 78 סובלת מכאבים סביב הטבור בוצע אולטרהסאונד בטן ואולטרהסאונד דופן הבטן לפני שנה נמצא בקע טבורי לפני מספר ימים חזרו הכאבים. האם יש טעם לעשות עוד פעם אולטרהסאונד? האם יכול להיות שהתפתח סרטן באיברי הבטן כמו הלבלב הכבד הכליות במשך שנה?(יש לציין שגסטרוסקופיה+קולונוסקופיה תקינים מלפני מספר חודשים) אם לא, תוך כמה זמן יכול להתפתח סרטן באיברים כמו הלבלב הכבד וכו? האם זה יכול להתפתח תוך שנה? תודה מראש

הסיכוי להתפתחות סרטן תוך שנה הוא נמוך מאד. מציע שתיקח את אמך לבדיקת כירורג

19/12/2019 | 22:35 | מאת: דפנה

תודה רבה על תשובתך אם היה סרטן בכליות/כבד/ כיס המרה/ לבלב היו רואים זאת באוטלרהסאונד? היה כתוב על כל האיברים הנ״ל שהם תקינים אך השאלה היא אם בכלל ניתן להבחין בגידולים באיברים הללו בבדיקת אולטרהסאונד? תודה מראש

בדיקת עלקול יכולה לאבחן גידול באברים שציינת

20/12/2019 | 14:52 | מאת: דפנה

מודה לך על התשובות תודה רבה דוקטור אז האם ניתן להסיק שאם הבדיקה לפני שנה הייתה תקינה והאיברים נבדקו בצורה מלאה, אז לא קיים סיכוי שהתפתח גידול בלבלב/כבד/כליות/כיס המרה ? האם ישנם גידולים באיברים אלה שבדיקת אולטרהסאונד מפספסת? האם

א. הסיכוי קלוש. ב. אף בדיקה אינה מדייקת ב100% של הבדיקות.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות