פיסורה חוזרת לאחר צואה קשה

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

06/10/2019 | 09:57 | מאת: לירן

היי כמה שאלות. באזור גיל 17 התאמצתי ממש בשירותים והיה לי פיסורה. מאז במהלך 10 שנים בערך כול פעם שלקחתי אנטיביוטיקה הצואה התקשתה והפיסורה חזרה בערך קרה 3 פעמים. האם זה נחשב פיסורה כרונית? התסמינים אצלי הם מאין הרגשה של פצע פנימי בצד ימין של פי הטבעת שכאשר יוצא צואה הפצע מתחיל לצרוב לכדקה ואז לאחר כשעה מתחיל צריבות כאבים ואי נעימות האם זה תסמינים מובהקים לפיסורה? כמה זמן לאחר שמגיעים חזרה לצואה רכה ושמים מישחה הזמן הממוצא הסביר להחלמה? תודה רבה

א. זו אינה פיסורה כרונית ב. התסמינים מתאימים לפיסורה ג. לא ניתן להעריך כמה זמן תיקח ההחלמה

07/10/2019 | 05:44 | מאת: לירן

שאלה נוספת אני מורח משחה אנטרולין האם חובה להכניס אותה עם המקל או שאפשר רק למרוח?מרגיש לי שאולי הפיסורה קצת יותר בפנים ורק מריחה לא עוזר. מצד שני ךהחדיר עם המקל קשה מאוד.

ניתן למרוח סביב פי הטבעת אחת ל6 שעות ( 4 פעמים ביממה) ולעסות שייספג טוב בעור.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות