פיסורה וטחורים ואנטיביוטיקה.....

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

29/09/2019 | 09:44 | מאת: לירן

אז ככה כול הסיפור מתחיל מאנטיביוטיקה. כול כמה שנים יוצא שיש איזה משו וחייב לקחת אנטיביוטיקה ואז כול הבלאגן מתחיל. לאחרונה היה דלקת ראות וכמובן שצריך אנטיביוטיקה למרות שניסתי להתחמק כי ידעתי מה זה יעשה. וכמובן לאחר הסיום התחיל הבלאגן כבר כמעט חודש כאבים ביציאה כמו דקירות לפעמים דימום ושוב הסיוט חוזר. למה זה תמיד קורה לאחר אנטיביוטיקה?תמיד אני רגיל שהיציאות שלי סופר קלות על גבול השילשול תמיד ואז אין בעיות וכול הסבל זה לחזור למצב הזה לאחר האנטיביוטיקה. שם מישחות לוקח נורמלקס אבל רק שחוזרת איכשהו(אלוהים יודע איך)פעולת המעיים למצב הקודם זה עוזר. לאחר האנטיביוטיקה היה לי שבועיים שהגוף רצה ללכת כול שניה לשירותים ממש במצב שאם הייתי מאפשר היה יוצא מעל חמש פעם ביום ועכשיו הסבל הגדול זה שהיציאות התקשו וקרה ההפך הגוף מתקשה להוציא. דבר נוסף מדוע לאחר אכילת אוכל הכאבים מתגברים?זה דבר ידוע?סורי על החפירה חג שמח ושנה טובה

השאלה מאד מבולבלת ולא ברורה. פנה לבדיקת כירורג. ידוע שטיפול אנטיביוטי יכול לגרום לשינוי במרקם הצואה ובתדירות היציאות וזאת בשל שינוי אוכלוסית החיידקים במעי.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות