כמה שאלות לקראת בדיקה פרוקטולוגית

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

13/09/2019 | 08:22 | מאת: נחמיה

שבוע הבא יש לי תור לפרוקטולוג (פעם ראשונה) אני חושב שמה שיש לי זה פיסורה. אני בן 26. חרדי. 1) האם בדיקת פרוקטולוגית כשיש פיסורה לא כואבת? כי כואב גם בלי בדיקה כזאת.. 2) הבדיקה היא בתנוחה כשאני שוכב על הבטן כמו בבדיקה גינקולוגית אצל נשים או שאני שוכב בתנוחת עובר? 3) יש פתרונות שהם לא ניתוח? 4) כמה זמן בדיקה כזאת? (החלק של העירום) 5) הכאבים נמשכים מעל שנה לא פניתי כי החוסר צניעות בבדיקה לא נעים.. האם יש סיכוי שבגלל זה סיבכתי עכשיו יותר את המצב? אני בלחץ לא נורמלי

13/09/2019 | 08:23 | מאת: נחמיה

התכוונתי על הגב כמו בבדיקה גינקולוגית

ה בדיקה נעשית כשהנבדק שוכב על צד שמאל. ייתכן כאב אם יש פיסורה. הבדיקה היא קצרה. במקרה של פיסורה ככל שמתחילים בטיפול מאוחר יותר הסיכוי לריפוי ע"י תרופות קטן יותר.

13/09/2019 | 13:50 | מאת: נחמיה

אז כדאי לגשת לבדיקה למרות שעבר זמן?

כמובן!

19/09/2019 | 13:08 | מאת: נחמיה

עברתי היום בבוקר בדיקה פעם ראשונה.. אחת הבדיקות הלא נעימות שיש... מה זה היה אמור להביע? מי המציא את זה איך הרופא עצמו לא נגעל אני יצאתי בשוק ייקח לי זמן להירגע הרופא הביא לי משחה לפיסורה ורוצה ביקורת לראות אם עוזר

20/09/2019 | 07:26 | מאת: רחלי

ברפואה יש הרבה דברים לא נעימים. מטרת הרפואה זה לא לעשות לך נעימי אלא לרפא. תתאושש מהבדיקה (יותר התאוששות נפשית) תבין שזה מה יש ואלו החיים ותקשיב למומחים לטובת הבריאות שלך. אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם רופאים היו נגעלים.. למזלנו הם שומרים על מקצועיות. אל תשכח שמי שעובד בזה בחר בזה, זה מעניין אותו, מתעסק בזה כל היום. הטוסיק שלך זה לא הטוסיק הראשון שהוא בדק. רפואה שלמה.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות