מעקב לאחר ניתוח - מרקרים

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

13/08/2019 | 22:29 | מאת: חיים

שלום רב. אני במעקב לאחר ניתוח LAR עקב AC בשלב T1N0M0 שנה לאחר ניתוח וחצי שנה לאחר סגירת סטומה. מרגיש טוב. עשיתי אתמול בדיקות כולל מרקרים. CEA לפני ניתוח היה 3 3 חודשים לאחר ניתוח ראשון היה 1.5 אחרי חצי שנה 2.1 עכשיו 2.7 מרקר שני CA19-9 בירידה. יש לציין כי אני מעשן. ראיתי כי למעשנים גבולCEA הוא עד 5. האם עליה כזאת אומרת משהו ויש צורך לעשות PET CT? MRI מחודש אפריל תקין. תודה.

עישון יכול לגרום לעליה ברמת CEA. הרמות אצלך נמוכות אך יש כיוון של עליה. מאידך נותחת בשלב של גידול מוקדם שבו סיכויי ההחלמה גבוהים ביותר. מציע שתתייעץ עם האונקולוג המטפל שלך. בכל מקרה הייתי מחכה עוד כ3 חד וחוזר שוב על הבדיקה. אם המגמה נמשכת יש צורך בהמשך בירור, כנראה ע"י PET

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות