פיסורה כרונית וגרד באיזור

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

05/06/2019 | 19:10 | מאת: לילך

שלום. אני סובלת מזה 4 שנים מפיסורה כרונית, אני מטפלת בה באמצעות ג'ל ניפדיפין 0.2% + ISDN 0.2% שמאוד עוזר (תרופות אחרות לא עזרו בכלל). אני סובלת ממעי רגיז, ואף על פי שטיפלתי כמיטב יכולתי במעי הרגיז (תזונה ועוד...) עדיין הפיסורה נוכחת. ניסיתי המון טיפולים לפיסורה, כולל רפואה משלימה, ללא ריפוי... המצב של הפיסורה משתנה ב"גלים" - לפעמים המצב ממש טוב ולפעמים יש החמרה שפוגעת בתפקוד (קושי לשבת, קושי לעשות פעילות גופנית וכו'). לאחרונה, במקביל לכאב של הפיסורה, אני סובלת מגרד באיזור. רציתי לשאול: א. כיצד ניתן לטפל בגרד? ב. האם יש תופעות לוואי לשימוש כל כך ארוך ויומיומי בג'ל? האם זה בסדר מידי פעם למרוח יותר מ-4 פעמים ביום? ג. האם זריקת בוטוקס יכולה לעזור במצב כזה? ד. האם המצב צפוי להחמיר כאשר אכנס להריון? איך זה ישפיע על הלידה? תודה מראש, לילך

עניתי על שאלתך בפורום אחר. הטיפול המומלץ במצבך הוא ניתוח שיפתור את הבעיה במהירות

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות