דם סמוי בצואה חיובי

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

12/04/2019 | 14:56 | מאת: רחמים

שלום רב, בן 53 בריא בלי שום מחלת רקע. שומר על כושר גופני ותזונה נכונה. חולה לעיתים רחוקות. כחלק מבדיקות סקר הומלץ לי לעשות בדיקת דם סמוי בצואה ובדיקה אצל אורולוג. בדיקת הצואה יצאה חיובית, הפנו אותי לכירורג וגסטרולוג (ההמתנות ארוכות). הבנתי שאהיה חייב לעבור בדיקה ידנית אצל הרופא הכירורג והאורולוג וקולונסקופיה לבירור. מספר שאלות: 1) האם בדיקה ידנית אצל כירורג יכולה לבדוק את הפרוסטטה ולחסוך ממני את הבדיקה הגופנית אצל האורולוג? או להיפך- האם בדיקה אצל אורולוג יכול לחסוך את הכירורג? (לא חסכון כספי.. הכוונה פחות בדיקה מהסוג הזה) 2) קראתי שדם בצואה חיובי יכול להצביע על סרטן. אודה לקבלת סטטיסטיקות לגבי זה. אני בן אדם בריא. האם לא אמורים להרגיש שינוי כשחס ושלום מתפתח סרטן?? 3) האם יכולה להיות שגיאה בתוצאת בדיקת דם סמוי או שלא קורה? 4) בדיקת הקולונסקופיה חובה? תודה על זמנך רחמים

דם סמוי חיובי בצואה מחייב השלמת בירור ע"י כירורג וכנראה גם קולונוסקופיה. אין לה קשר לבעית ערמונית.

12/04/2019 | 18:31 | מאת: רחמים

תודה על תשובתך. לא הבנת את מה שהתכוונתי לאמר. אמרו לי לפנות לכירורג בגלל התוצאה החיובית. בנוסף אמרו לי לפנות לאורולוג שיבדוק את הערמונית. האם כירורג יכול לבדוק את הערמונית באותה ההזדמנות? אודה בנוסף למענה לשאר השאלות ששאלתי ולא קיבלתי התייחסות. תודה רבה ושבת שלום.

הכירורג יכול להתרשם מהערמונית אם היא מוגדלת ו/או אם יש חשד לגידול, אבל האבחנה תעשה ע"י האורולוג

13/04/2019 | 21:38 | מאת: רחמים

תודה על תשובתך. מסתבר שגם אני הגעתי לגיל הבדיקות האלה...... שיהיה שבוע טוב וחג שמח לך ולבני משפחתך

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות