אנטרולין בהריון ובהנקה

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

11/03/2019 | 20:45 | מאת: בהריון מתקדם

שלום רב, אני בהריון שבוע 40+5, היום הייתי אצל פרוקטולוג בעקבות טחורים וכאב בזמן יציאה לאחריה, הוא אבחן פצע קטן ונתן לי מרשם לאנטרולין+מרככי יציאות. הנחה אותי למרוח אנטרולין החל מהיום פעמיים ביום, בוקר וערב למשך 4 שבועות ולחזור למעקב. בדף המידע של התרופה כתוב לא להשתמש המשחה במקרה שאת בהריון/מניקה. ברור שהרופא שהייתי אצלו היום יודע שאני בהריון לצפייה ללדת בימים הקרובים, מה לעשות?? המון תודה

למיטב ידיעתי והבנתי אין מניעה להשתמש בתכשיר זה בזמן הריון. לא ברור לי למה כתובה ההגבלה הזו. עד לפני כחודש, הזמן שיצא התכשיר הזה, רשמנו את אותה תרופה שהוכנה בהכנה רוקחית בבתי המרקחת ואז לא היתה הגבלה כזו...

07/05/2020 | 10:05 | מאת: מעין

ומה לגבי שימוש בזמן הנקה? האם ניתן להשתמש באנטרולין בזמן הנקה?

התרופה פועלת באופן מקומי בלבד. הרבה מאזהרות הכתובות בדפי המידע המצורפים לתרופות הם רק ל"כסתח" של היצרנים. צריך לפעול בשיקול דעת...

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות