סקלריטיס וכאבי בטן, קשר למחלת מעי דלקתית?

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

22/01/2019 | 12:47 | מאת: צעירה

מזה כחודשיים התחלתי לסבול מכאבי בטן בעיקר באיזור המרכז ובצד שמאל באיזור המותן, ברוב הזמן יש לי עצירות, לפעמים כאבים בטוסיק במיוחד ביציאות ולעיתים רחוקות היה מעט דם טרי על הנייר, הכאבים לא קבועים ובאים והולכים. בנוסף התפרץ אצלי סקלריטיס בשתי העיניים, פעמיים הגיב לטיפול וכעת רק מחמיר, העלו לי את המינון של הסטרואידים ל60 מג ליום על מנת לשפר את המצב, עברתי בירור מעבדתי שמלבד פריטין מאוד נמוך ואנמיה קלה ,חוסר בחומצה פולית ו500 טרומבוציטים לא היו שום סימנים שיכלו לגרום להופעת הסקלריטיס או סימני דלקת נוספים( הכל יצא תקין כולל Crp), הרופאים טוענים שכנראה הסקלריטיס סיסטמי וקשור למערכת העיכול ושיש צורך לשלול מחלת מעי דלקתית למרות שאין סימני דלקת בבדיקות מעבדה ואין תלונות על שלשולים וכדומה. רציתי לדעת אם כן יש מחלת מעי דלקתית שמתאימה לסימפטומים? איזה בירור גסטרו צריך לעבור? ורופא גסטרו יבצע בדיקה פיזית כלשהי?

שאלתך מורכבת מידי לדיון בפורום. אם רוצים לבדוק אפשרות של מחלת מעי דלקתית יש צורך בבדיקה גופנית, בדיקות אנדוסקופיות דרך הפה ופי הטבעת ולעיתים אף בדיקות נוספות כמו CT בטן או קפסולת וידיאו של המעי הדק. רופא גסטרואנטרולוג ינהל ויפנה לבדיקות הדרושות.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות