דם בצואה במהלך טיול בחו"ל - שאלה.

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

22/12/2018 | 06:49 | מאת: מטייל

שלום דוקטור להלן תיאור המקרה. לפני כשבועיים שמתי לב לדימום קטן לא ייחסתי לכך חשיבות מרובה מאחר והנחתי שמדובר במשהו שקשור למאמץ או משהו שאכלתי מאחר ויש הרגשה כללית טובה ללא חום הדבר היחיד שיש הוא גזים. לפני כמה ימים חלק מהיציאות היו מכוסות במעין שכבה רירית. ואתמול הייתה כמות נכבדת יחסית של דם, אך ביציאה האחרונה לא היה כלל דם. אני לא מצליח להבין את התרחיש כ"כ. אני ממתין לבדיקה רפואית מחר אך אני מטייל ושירותי הרפואה פה לא מי יודע מה. האם תוכל לשפוך אור על הדבר או לתת איזשהי הכוונה? אני תיכננתי לבקש בדיקת צואה בתור התחלה. תודה רבה.

קשה להגיע לאבחנה על סמך התיאור. אם הכל חלף ולא חוזר-לא הייתי מייחס לכך חשיבות. אם הבעיה נמשכת יש צורך בבדיקת רופא

22/12/2018 | 21:27 | מאת: מטייל

היי ד"ר. תודה לך על התשובה וזמנך. בעיקרון כמו שכתבתי זה היה סהכ שני מאורעות בהפרש של שבועיים. כרגע נראה שזה קורה בצורה ספוראדית ולא באופן קבוע. אני מנסה להשיג ייעוץ רפואי כאן. שכחתי לציין אני בן 26 בריא בדכ וללא היסטוריה של מחלות עיכול במשפחה.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות