ילד לא עושה צרכים לבד לאחר ניתוח הירשפרונג

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

05/11/2018 | 09:33 | מאת: בת אל

שלום , הבן שלי נולד עם הירשפרונג ועבר את הניתוח בגיל שלושה חודשים דרך פי הטבעת בלבד.. עבר הרחבות ועד גיל שנה היינו עושים לו שטיפות עד שהתחיל לעשות צרכים לבד , מגיל שנה עד גיל שנתיים וחצי הכל היה כרגיל ואז הגיעה הגמילה ומפה הכל השתבש .. הפסיק לעשות צרכים לגמרי עד לאישפוז בלי הכרה עם דלקת במעי . עכשיו אנחנו שנה אחרי ובשנה הזו הוא עדיין לא עושה צרכים לבד אלא רק בעזרת חוקנים, בדקו אותו במחלקה כמה פעמים ואמרו שהכל תקין ושזה רק בראש שלו לתת לו יום אחד בלי חוקן שאולי ינסה לעשות לבד אבל זה לא קורה . מה אנחנו עושים לא בסדר? אולי יש טיפול לזה שאנחנו לא מכירים ? כי שולחים אותנו ממקום למקום ולאף אחד אין תשובה איך לטפל בזה .. תודה מראש .

מדובר בבעיה "התנהגותית" ולא בבעיה כירורגית שהרי הכל היה תקין עד לגמילה מחיתול. צריך להשקיע זמן ומאמץ כדי להדריך את הילד לעשות את צרכיו, לתת "פרס" במקרה מוצלח, לדאוג ליציאות רכות ועוד.

02/01/2019 | 13:33 | מאת: בת אל

היי דר אלון , אחרי שבאמת ביררנו והתחלנו טיפול התנהגותי עם פסיכולוגית ילדים , היא אומרת שאולי בגלל שהורידו לו 30 סמ מסוף המעי הוא לא מרגיש את הצורך לעשות כמו שאמורים להרגיש ובגלל זה לא מרגיש צורך לעשות צרכים ביוזמתו. יכול להיות כזה דבר? ואם כן מה הטיפול במצב כזה ? תודה מראש

על פי התיאור הרי שלאחר הניתוח הכל היה תקין עד שלב הגמילה. כנראה שהבעיה היא אכן פסיכולוגית ( כתבת שהוא נבדק ע"י הרופאים שטיפלו בו והכל נמצא תקין). במקרה כזה נסו לקבל עצה מפסיכולוג ילדים כיצד להתמודד עם הצד הפסיכולוגי

12/01/2020 | 00:53 | מאת: טניה

היי גם לי יש 2 ילדים עם הירשפונג . הראשון בסדר ושני לאחר ניתוח בגיל חודשיים לא מעביר יציאות באופן עצמאי . כעת בן חמישה חודשים אנחנו עושים הרחבות ושטיפות לצורך התרוקנות . רןפאים לא יודעים מה סיבה לחוסר יציאות ? ביופסיות מאזור הניתוח תקינות עשו רוויזיה פעמיים. שאלה שלי לאם הילד מה סיבה שלא עדה יציאות עד גיל שנה ??? ואיך זה הסתדר??? תודה

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות