לפני ניתוח סגירה איליוסטומי מה שם רשמי של בדיקת CT חוקן???

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

25/10/2018 | 17:53 | מאת: אנגי

שלום רב. בעלי עומד לסגור אליוסטומה. ניתנה הפניה לבדיקה " חוקן CT" לפני קביעת תור לניתוח. לא מצליחה לקבל טופס 17 לבדיקה - נראה לי במכבי במרכז אישורים לא מוצאים שם רשמי של בדיקה. עזרתכם - מה השם הרשמי של הבדיקה? ( בעלי עבר LAR עקב גידול ברקטום).

עליו לעבור בדיקת CT בה גם מבצעים חוקן עם חומר ניגוד כדי להדגים את איזור ההשקה (החיבור שבוצע בין המעי הגס לרקטום). אם אין אפשרות לבצע זאת במסגרת קופ"ח צריך לבקש הפנייה לביצוע הבדיקה בבית חולים ציבורי, עדיף בבית החולים בו הוא מיועד להנתח.

27/10/2018 | 17:13 | מאת: אנגי

זה הבנתי. תודה. שאלתי : מה שם רשמי של הבדיקה? אנטרוגרפיה CT בטן? או קולונוגרפיה ( קולונוסקופיה וירטואלית?) תודה

השם הרשמי של הבדיקה: CT בטן עם חוקן של חומר ניגוד

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות