כאבי גב תחתון והתרוקנות המעי

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

03/10/2018 | 09:10 | מאת: דליה

האם מוכר קשר בין פעולת התרוקנות המעי וכאבי גב תחתון?

השאלה מאד כללית. לרוב אין קשר בין שני הדברים

04/10/2018 | 11:24 | מאת: דליה

ד"ר אלון רפאל השאלה לפי מה שכתבת מאד כללית אילו פרטים תרצה כדי להשלים? בת 67.משקל 68,גובה 170 ידוע על IBS קולונוסקופיה2015 וגסטרוסקופייה 2016 תקינים למעט בקע סרעפתי קטן וידוע. ריפלוקס קבוע המטופל בכדורים מתאימים גב תחתון עם בלט בL4-5,הצרות תעלה ספינלית ולחץ על השק הדוראלי. בזמן התרוקנות מתחילים כאבי גב תחתון מה הקשר בין המעי הגס המתרוקן לכאבי גב תחתון?

כאבי הגב קשורים לפריצת הדיסק בעמוד השדרה המותני. כנראה בזמן ישיבה על האסלה נוצר לחץ על עצבים בגב וזה הגורם לכאבי הגב.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות