בדיקת רקטוסקופיה.....

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

15/07/2018 | 19:13 | מאת: ליאור

מתי עושים את הבדיקה הזו? מה זה שונה מסגימואודסקופיה ואנוסקופיה? והאם אפשר לעשות אותה בלי חוקן לפני?

אפשר לעשות בלי חוקן אנוסקופיה זו בדיקה הבודקת את החלק הסופי של הרקטום (עד עומק מס סנטימטרים). רקטוסקופיה בודקת עד עומק של 20-25 ס"מ. סיגמואידוסקופיה בודקת עד מס עשרות ס"מ. אנוסקופיה ורקטוסקופיה מבוצעות עם מכשירים קשיחים ואילו סיגמואידוסקופיה וקולונוסקופיה מבוצעות עם מכשירים גמישים

15/07/2018 | 22:38 | מאת: ליאור

עשיתי אנוסקופיה ולא כאב לי האם זה אותה תחושה?

הבדיקה אינה כואבת

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות