מחלת הירשפרונג

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

18/04/2018 | 13:35 | מאת: אמא מודאגת

שלום, הבת שלי עברה ניתוח הירשפרונג בגיל חצי שנה. כרתו חלק גדול מהמעי והיו לה דלקות וכו. נכנסו גם דרך פי הטבעת וגם דרך שלושה חתכים בבטן. המנתח אמר שבין ההירשפרונגים המצב שלה מסובך. היינו מאושפזים מעל חודש בבית החולים. עשינו הרחבות פי הטבעת וכל מה שאמרו. עכשיו היא אוכלת רגיל, עולה במשקל ב"ה. בביקורות השוטפות אנחנו באים שואלים אותנו אם יש ייציאות (התשובה כן, עושה המון יציאות) ממששים קצת את הבטן וזהו. רציתי לשאול איך זה עלול להשפיע עליה בעתיד? אני קוראת סיפורים בגוגל על חוסר שליטה בסוגרים... יש דרך למנוע. עכשיו היא בת שנתיים וחצי ועושה המון יציאות. אצטרך עזרה מקצועית לגמול אותה? אני אצליח לגמול אותה? אני דואגת מאוד מהעתיד... תודה

דאגתך מובנת... הירשפרונג הוא שם המחלה ולא שם הניתוח. יש מספר סוגי ניתוחים למחלה זו. צריך לדעת איזה ניתוח בדיוק עברה והאם אמורה להיות לו השפעה על השליטה בסוגר של פי הטבעת. עלייך להפנות שאלות אלה לצוות שניתח אותה ולהתייעץ איתם לגבי מהלך גמילה מחיתולים. בשל ריבוי היציאות אני צופה שתהליך הגמילה יהיה ארוך יותר ואת צריכה סבלנות רבה.

18/04/2018 | 18:26 | מאת: אמא מודאגת

שלום, תודה על התשובה אתייעץ עם הרופאים.. היא הבכורה שלי- אותה לא חיסנתי ברוטה כי כך המליצו לי (אמרו שזה עושה חסימות מעיים ולכן לא לחסן). יש לה אחות בת חצי שנה שאני מתלבטת אם לחסן אותה לרוטה. קראתי שזה עלול להשפיע עליה לא טוב כי הן אחיות (רופא הילדים אומר כן לחסן). מפחדת שפתאום גם לה תהיה חסימת מעיים או שהרוטה יפתח לה משהו בסגנון בגלל הרגישות. הבנתי שהירשפרונג יכול להיות גנטי... וזה יכול להתפרץ בגילאים מאוחרים (כשנותחנו היה ילד בן 13 עם הירשפרונג...). השאלה אם התועלת בחיסון עולה על הסיכון? איך אני אמורה להחליט אם אין לי שום ידע.

איני סבור שיש קשר לחיסון כנגד רוטה. הירשפרונג זו מחלה בה נולדים עם חסר בתאי עצב בחלק מהמעי הגס. הופעת הסימפטומים תלויה באיזו מידה חסרים תאי עצב ובאורך הקטע במעי בו ישנו חוסר זה. אם מדובר במקטע מאד קצר הסימפטומים יכולים להופיע בגילאים מאוחרים יותר ואפילו בגיל מבוגר יחסית.

18/04/2018 | 19:43 | מאת: אמא

תודה רבה על התשובות. הרופאים עושים עבודת קודש. תודה על הכל!

04/08/2018 | 16:31 | מאת: אבא מודאג

שלום לך, יש לי בן בן 3 ימים שאובחן במחלה הזאת. אפשר לדעת מי ניתח את ילדתך? או לקבל ממך עוד פרטים שקצת יבהירו עבורי את התמונה. אשמח מאד לעזרה.

10/01/2019 | 06:55 | מאת: אמא

בשמחה. ד"ר נדב סלייפר בבית חולים רמבם ניתח אותה. הצוות שם מעולה ומקצועי. סליחה שאני עונה רק עכשיו... האם אתהץם אחרי הניתוח? איך אתם מרגישים? אם יש שאלות נוספות- בשמחה.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות