שאלה לפני בדיקה בקרוב

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

13/03/2018 | 21:13 | מאת: גלי

שלום, צריכה לעבור קולונסקופיה בקרוב ,עשיתי לפני כמה זמן בירור ויש לי מוטציה פקטור קרישה פקטור 5 ליידן והומוזיגוטית למוטציה מסוג MTHFR (אני לא מטופלת בתרופות כלשהם) האם צריך לעשות משהו מיוחד בעניין לפני הקולונסקופיה או אחרי לפני שאני לא יודעת עליו תודה - כי הבנתי שיש מקרים שלוקחים בקולונסקופיה ביופסיה וזה עלול לגרום לדימום אשמח לתשובה בנושא

הסיכון להתנקבות המעי הגס בזמן לקיחת ביופסיה בקולונוסקופיה אינו קשור להפרעת הקרישה שלך (בסה"כ הסיכוי לכך הוא מזערי ביותר). עלייך לשאול את ההמטולוג שלך האם ישנן הוראות מיוחדות מצידו אם יהיה צורך בביופסיה.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות