החלמה מניקוז אבצס פריאנלי

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

15/01/2018 | 11:08 | מאת: דוד

שלום, לפני חודש עברתי ניתוח לניקוז אבצס פריאנלי. אני עדיין מרגיש צריבה במקום והפרשות אם כי במידה פחותה. אני לא יודע אם הפתח נסגר אבל היום בבוקר ראיתי שאחת משפות החתך אדומה וקצת נפוחה. אני כבר שבוע על אנטיביוטיקה ויש לי עוד שבוע לקחת. האם זה תקין שחודש לאחר הניתוח יש עוד הפרשות ושפת החתך נפוח ואדומה? האם זה סימן להיווצרות פיסטולה? תודה

המהלך שתיארת אכן אופייני למהלך לאחר נתוח לניקוז מורסה. ברוב המכריע של המקרים לאחר ניקוז מורסה פריאנלית נוצרת פיסטולה שתדרוש טיפול כירורגי בעתיד. אין שום דבר שניתן לעשות כדי למנוע מהלך זה

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות