פיסורה כרונית במשך שנתיים

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

04/01/2018 | 16:16 | מאת: מיואש

שלום ד״ר, כבר שנתיים שאני סובל מפיסורה. עברתי ניתוח לפני כ-5 חודשים, הכאבים אמנם פחות חזקים מאז אך עדיין פוגעת באיכות החיים. מאז אני שומר על תזונה טובה מאוד, הרבה סיבים והרבה נוזלים. היציאות רכות (לא שלשול), ללא דימום וללא כאב. הכאב מתחיל כשעה לאחר היציאה. עברתי גם הזרקת בוטוקס לפני 10 ימים אך עד כה אין הטבה. האם ניתן לנתח שנית במצבי או שעליי ללמוד לחיות עם הכאב? כמו כן, האם יתכן שקיימת בעיה אחרת ברקטום או במעי? האם כדאי לעשות בדיקת אולטרסאונד רקטלית? תודה רבה

בדרך כלל ניתוח לפיסורה פותר את הבעיה. אתה ממשיך לסבול מכאב, הן לאחר ניתוח והן לאחר הזרקת בוטוקס. המקרה שלך צריך להעלות חשד שאולי ישנה בעיה נוספת. עליך להיבדק ביסודיות אצל פרוקטולוג שיחליט אם יש צורך בבדיקות נוספות ( כמו US רקטלי, MRI או מוליכות עצבית ).

30/01/2018 | 21:29 | מאת: אאב

מהו הטיפול השמרני הטוב ביותר לטחורים ופיסורה במקביל

קשה לענות על שאלתך בלי בדיקה גופנית. כפי שהסברתי קודם, בדרך כלל ניתוח לפיסורה פותר את הבעיה באופן מיידי. אצלך יש מהלך חריג ויש צורך באבחון מדויק כדי להתאים לך טיפול מוצלח

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות