כאבים קשים מאד בחלחולת

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

30/12/2017 | 18:14 | מאת: אמנון

שלום לרופאים הנכבדים לפני כחודשיים התחילו לי כאבים חזקים בחלחולת אחרי יציאות וכאב קשה בישיבה שנמשכים עד היום, אובחנה פיסורה, אבל בבדיקה לפני שבוע ע"י כירורג בכיר הוא קבע שאין לי פיסורה, כל התופעות שמוזכרות ממשיכות ומחמירות, אני מציין שאין לי שלשול, אלא דווקא עצירות, אין שום דימום מפי הטבעת לאורך התקופה, אין כאבים מיוחדים בבטן התחתונה ואין ירידה במשקל, התופעות התחילו אצלי אחרי תקופה של סטרס ועצירות קשה עם צואה גושית גדולה ואחרי שבועיים טיול לא קל בחו"ל, נקבעה לי קולונוסקופיה ושאלותיי הן להתייעצות בלבד, א) מה יכולה להיות הסיבה. ב) האם תיתכן פציעה בחלחולת בגלל העצירות שמתפתחת לדלקת בחלחולת? תודה אמנון

תלונותיך מתאימות לפיסורה. מציע שתיבדק שוב אצל כירורג

01/01/2018 | 07:31 | מאת: אמנון

תודה על התשובה אני בכל זאת רוצה לציין שהכאבים אינם באיזור פי הטבעת, אלא יותר למעלה במעלה החלחולת, כשעה אחרי יציאה, אפילו טובה, מתחיל בפנים כאב שורף שלוקח לו 7-8 שעות להירגע ומוחמר מאד בישיבה, האם זה משנה את התמונה? איך "מתנהג" אבסס מבחינת התסמינים? תודה אמנון

כשיש מורסה יש כאבים וחום. אם הבעיה אינה בפי הטבעת אלא במיקום גבוה יותר יש צורך בבדיקת רקטוסקופיה.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות