בדיקת קולונסקופיה שתי שאלות

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

29/12/2017 | 09:50 | מאת: ר

שלום חושדים שיש לי מחלת מעי דלקתית ואני אמורה לעשות קולונסקופיה. רציתי לשאול שתי שאלות טכניות- אחת, האם ניתן לבוא לקראתי ולא להשתמש בכלל במחטים בבדיקה (אני אעשה את הבדיקה בערנות) היות ויש לי חרדה גדולה ממחטים. אם לא ניתן לבוא לקראתי אני לא אעשה את הבדיקה. חבל לי. שניה- האם אוכל להגיע עם בגדים מהבית ולהיכנס לבדיקה עם הבגדים שלי (ולהפשיל את החלק התחתון כמה שצריך, כמו בבדיקה רגילה) או שחייב להחליף לחלוק שפתוח מאחורה שמביאים לי שם?

את השאלות כדאי להפנות לרופא שאמור לבצע הבדיקה. מקובל להרכיב עירוי כי דרכו ניתנת תרופה לטשטוש/הרדמה קלה. בזמן הבדיקה מנפחים את המעי הגס באויר מה שיכול לגרום לכאב. רצוי גם לבצע הבדיקה עם חלוק כי אם נשפך נוזל צואתי בזמן הבדיקה הוא עלול להכתים ול"הסריח" את הבגדים.

30/12/2017 | 20:28 | מאת: ר

תשובות דומות לתשובות של הרופא שהפנה אותי לבדיקה... הוא גיחך על החרדה ממחטים שיש לי! מה לעשות אין לי שליטה.. אבל האם יש מרפאה בארץ שכן יבואו לקראתי? אם לא, מקסימום לא אעשה את הבדיקה.. גם ככה הבדיקה מפחידה אותי

את יכולה לקחת כדור הרגעה קל לקראת הבדיקה ולעבור אותה כי זה חשוב לבריאותך-לאבחנה והתאמת טיפול

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות