פענוח תוצאות קולנוסקופיה

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

05/12/2017 | 13:46 | מאת: שי

הופניתי לבדיקת גסטרו (אנדוסקופיה וקולנוסקופיה) עקב כאבי בטן קלים במשך תקופה ארוכה. בסיום הבדיקה הרופא הסביר שלא ראה בשתי הבדיקות ממצא חריג או חשוד. אך לקח ביופסיה מהקיבה לאבחון. תוצאות הבדיקה מראות על קיומו של חיידק h.pylori, כמו כן , מצוין כי התקבלו 2 פירורי רירית בגודל 0.1 ו 0.2 ס"מ. בהערות נכתב: 1.רירית תרסריון בשאלה צליאק. 2. רירית קיבה בשאלה h.pylori. קיבלתי מרשם לטיפול אנטיביוטי והופניתי לבדיקת דם לצליאק. הרופאה הסבירה לי שהאבחון של הצליאק לא ודאי ויכול להיות שמדובר בבעיה אחרת אך לא ידעה לאמר מה יכולה להיות הבעיה. אשמח לחוות דעת נוספת, מצ"ב טופס תוצאות הבדיקה.

החיידק שנמצא אצלך יכול להיות הגורם לתלונותיך. מציע שתיקח את הטיפול המומלץ ותראה אם חל שיפור. באשר לאפשרות של צליאק אין לי מה להוסיף - תתייעץ עם הגסטרואנטרולוג שלך.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות