טחור חיצוני? .

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

10/02/2017 | 18:11 | מאת: שלומי

אני בן 35, מתאמן קבוע בחדר כושר, משקל תקין, אוכל בריא ובשבועיים האחרונים יש לי מעין גוש בתוך פי הטבעת המורגש בעת ניגוב. אין לי כאבים וגם לא דימום. האם טחור כזה אמור לעבור מאליו? אמנם הוא לא כואב אך מפריע לי בהגיינה . ממה קראתי ברשת טחור חיצוני זוהי בדכ בעייה הקשורה לטחורים פנימיים, כבר בגיל כזה ובמצב בריאות תקין אני הולך לסבול מזה? האם אימון בחדר כושר יכול להחמיר טחורים או שבעיקר מדובר על לחץ תוך בטני אצל אנשים שמנים או נשים בהריון? ואם כן יש בעיה באימון משקולות , אז מה ההמלצה ?

טחור חיצוני, שזה כנראה מה שיש לך , הוא שטף דם מתחת לעור על שפת פי הטבעת. אין לו בד"כ קשר לטחורים פנימיים. הדם ייספג מעצמו עם הזמן. התקפים כאלה יכולים להיות קשורים למאמץ גופני עמו הרמת משקולות וכפיפיות בטן וכד'. זה שהיה התקף אחד לא בהכרח אומר שיהיו עוד כאלה בעתיד.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות