CRC מה זה ואיך בודקים?

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

09/02/2017 | 22:36 | מאת: מירי

מה זה crc ואיך בודקים האם הבדיקת דם?מתי יש סימן למחלה ואיזו מחלה?

CRC אלה ראשי תבות של סרטן מעי גס ורקטום. בשלבים המוקדמים המחלה היא אסימפטומטית ובשלב מתקדם יותר יכול להיות טווח רחב של סימפטומים, תלוי במיקום בו מתפתח גידול כזה. הסימנים באופן כללי כוללים: דם בצואה, גלוי או סמוי, כאבי בטן, ירידה במשקל, שינוי בהרגלי יציאה, עצירות מתגברת ועוד. בדיקות דם אינן יעילות לאבחון. ממלץ לבצע בדיקות סקר הכוללות בדיקת דם סמוי בצואה וקולונוסקופיה החל מגיל 50. אצל אנשים עם סיפור משפחתי של סרטן מעי גס ורקטום בדיקות הסקר מבוצעות החל מגיל צעיר יותר (תלוי בסיפור המשפחתי).

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות