הקאות דמיות ....

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

05/05/2008 | 16:39 | מאת: AK2400 CH694

ערב טוב , לא יודעת אם זה הפורם המתאים ,לכן מנסה ... היום ב- 4 בבוקר קמתי מהשינה עם כאבים בבטן העליונה ואחר כך בכמה דקות היתה לי הקאה דמית , אחרי כחצי שעה עוד פעם , ומאז 5-6 הקאות בצבע חום כהה ... זאת לא הפעם הראשונה , זה קרה גם כן לפני שבוע ( הייתי מאושפזת בכירורגה ) ובמכתב השחרור האבחנה הייתה כך : - bloddy vomiting-hemathemesis - multiple gastric AND duodenal ulcers - Susp. Gastric outlet obstruction אז ... מה אני יכולה לעשות ?! לדעתך , מהו הטיפול במצב כזה ?! והשאלה החשובה האם הקאה דמים ( דם טרי ) מפעם לפעם יכולה לגרום לאנמיה (באישפוז מינימום HB היה 8.6 ) ? תודה והמשך יום נעים

05/05/2008 | 17:33 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

שלום רב, זה אכן הפורום הלא נכון, אבל בהיותי כירורג כללי בנוסף להיותי כירורג קולורקטלי, אני ממליץ לך לפנות בדחיפות לחדר המיון בבית חולים הקרוב למקום מגורייך. העובדה שכבר היית מאושפזת לאחרונה, עם האבחנות איתן שוחררת, הרושם שלי שהבעיה שלך לא באה על פתרונה המלא. כיבים מרובים בקיבה ובתריסריון יכולים להצביע על מחלה קשה בייחוד אם גם היה חשד לחסימת מוצא הקיבה. מהר למיון!

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות