מנסים כבר די הרבה זמן

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

24/04/2008 | 11:04 | מאת: ר

בעלי ואני נשואים קרוב ל-5 שנים, מתוכם אנחנו מנסים 4 שנים להרות. עברנו עד כה כ-9 טיפולי הפרית מבחנה, עד היום הושג הריון אחד שנגמר בהפלה וכריתת חצוצרה., מאז אנחנו לא הצלחנו להרות שוב. נכון להיום אנחנו בהפסקה ארוכה מהטיפולים כ-8 חודשים ואנחנו מתכוונים בקרוב לחזור שוב לטיפולים. בשנה האחרונה עברנו תקופה לא קלה בכלל, אבי נפטר לצערי לפני כחודש לאחר שהיה חולה מאד וזה השפיע עליי לא מעט, גם אמו של בעלי חלתה במחלת אלצהיימר וזה קשה לנו מאד. אנחנו זוג שמאד אוהב אחד את השני ודואג מאד אחד לשני, בעלי בן 39 בקרוב ואני בת 35 בדיוק בחודש הבא. קשה לנו מאד ההתמודדות עם אי הפריון שלנו ואנחנו עושים ככל שביכולתנו כדי לתמוך ולעודד אחד את השני. התקופה הקשה שאנחנו עברנו ועדיין עוברים עם ההורים, מקשה עלינו אף היא, איך אפשר להמשיך בנסיונות להרות כשמסביבנו המון לחץ ומתח?הרבה פעמים עולה בי השאלה הזו ויש רגעים לא מעטים שגורמים לי עצבות גדולה ואף מחשבה על וויתור אך אני מאד משתדלת לא לתת לעצב הזה לשבור אותי, אני מאוד כמהה להיות אמא וכך גם בעלי, שנינו רוצים להיות הורים ויש לנו המון מה להעניק, רק שהדרך הולכת ונהית קשה עוד יותר, מפעם לפעם. את בטח תשאלי את עצמך ,איך הגענו לטפולי הפריה?גם אצלי וגם אצל בעלי יש בעיית פריון ידועה (בעלי עם זרע חלש ואצלי הביציות חלשות). זהו, קשה לנו מאד להתמודד עם הכל, הלוואי והיה קצת יותר קל מאחלת לכולנו שהחלום הזה שנקרא: להיות הורים, יתגשם בקרוב ר

שלום לך, ניכר שהתחלת חייכם המשותפים כזוג נשוי לא היתה פשוטה כלל. בארבע השנים האחרונות, ובמיוחד בשנה האחרונה, התמודדתם עם קשיים רבים ושורה של אובדנים, שללא ספק, השפעותיהם מורגשות בכל מישורי החיים. עוד עולה מדבריך שלך ולבן זוגך מערכת יחסים חזקה ויציבה, המהווה עוגן בטלטלות הרגשיות שאתם עוברים. תמיכה מסוג זה היא חשובה ואינה ברורה מאליו. ההחלטה על חזרה לטיפולים אינה קלה ומעוררת שוב את אותן תחושות מוכרות, הנעות בין תקווה לעצב וייאוש. יתכן כי תמיכה מקצועית אישית/זוגית יכולה לסייע בעיבוד האמביוולנטיות הכרוכה בצעד זה. חיזקי ואימצי, מקווה שימים טובים יותר נמצאים כבר בדרך אליכם. קרן

26/04/2008 | 11:13 | מאת: ר

תודה רבה לך על מילות העידוד האמת שגם אנחנו חשבנו ללכת לייעוץ אישי/זוגי אך אינוני יודעים למי לפנות, האם יש אפשרות דרך קופ"ח או פרטי למצא יועץ/ת אישי/זוגי שמתמחה גם בנושא בעיות פריון? אשמח לשמוע את דעתך תודה

26/04/2008 | 17:10 | מאת: א

כל הכבוד על השיתוף! עברת הרבה דברים קשים שהצריכו המון כוחות. אבל את כאן ומוכנה לשוב ל"עבודה". אני מעריכה את החוזק שלך ואת אכן כזו, ללא ספק! הגוף שלך קלט את העוברים, גם אם זה קרה פעם אחת, זה הישג גדול. אל תמעיטי בכך. נכון יש קשיים בדרך אבל את חזקה ואני מאמינה שבסופו של דבר תגיעי למבוקשך. תנחומי על מות אביך. מי יתן ותגשימי את חלום האימהות בקרוב, שיהיה לך בהצלחה, מכל הלב.

26/04/2008 | 22:24 | מאת: ר

אין לי ספק שבסוף נצליח להגשים את המטרה תהיה הדרך קשה אך לא נוותר

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה