נמאס לי מבעלי

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

29/04/2012 | 15:21 | מאת: דלאל

שלום... אני מרגישה משבר עמוק ביני לבין בעלי ,אנו אחים מוסמכים,נשואים מזה 5 שנים,ללא ילדים,אחרי טיפולי פוריות נכנסתי להריון תאומים שהסתיים בהפלה מאוחרת בשבוע 22+3,נכנסתי להריון אחרי 3 חודשים,עקב טיפולים,ופה אני לא רוצה לדבר על מעגל הלחצים שחוויתי במהלך תקופת הטיפולים,בבדקות גנטיות התגלה נשאות לפקטור 5,דבר שמחייב אותי לקחת זריקות קלקסאן ותמיכה הורמונאלת במשך כל ההריון,דבר שלקחתי אותו מאוד קשה עד שקלטתי את העניין,החלטנו אני ובעלי שעדיף לי להפסיק את עבודתי במהלך הריון כי ההריון יקר וגם הריון בסיכון.עכשיו בעלי שהוא בעל מאוד תומך אני מרגישה אותו חונק אותי עם כל ההתנהגויות שלו ,לא רוצה שאני אעשה משהו בבית נותן לי להרגיש שאני חולה ולו צריכה לעשות כלום,פה נגיד אם סידרתי ארון בגדים כך בישיבה על כיסא עושה לי מריבה באותו יום,אם אני מנקה פה ושם בלי לכנס למאמץ,אז אני לא אחראית לעצמי,בכל הזדמנות הוא מדבר מול ההורים על זה שאני לא אחראית,ואני לא דואגת לעצמי והכל לא בסדר מה שאני עושה,נמאס לי ממני הפך לי מבעל תומך לבעל מגביל,די לי מכל זה אני סובלת מההריון ומכל המכשולים והוא מוסיף לי הרבה כעס ואנרגיה שלילית,זמ מפחיד אותי שחס וחלילה יקרה משהו לעובר יש לציין שאני עכשיו בהתחלת חודש רביעי וזה הריון יחיד ומטופלת כמו שצריך,הוא ממשיך עם הפחדים שלו ומוסיף על מה שיש לי ,נפשית אני מדוכדכת וגמורה,בבקשה תחזרי אליי בהקדם האפשרי ,תודה

שלום, נשמע שעבר עליכם הרבה מאז שהתחתנתם. אינני יודעת מדבריך כיצד היה יחסו של בעלך לפני טיפולי הפוריות ובמיוחד לפני ההריון שהסתיים בהפלה, אך נשמע שתגובתו נובעת ממקום מאוד חרד. תחושות של מתח וחרדה הן טבעיות וליגיטימיות לאחר אובדן הריון והריון שמוגדר בסיכון. יחד עם זאת, כאשר התגובות אינה אדפטיבית ומעוררת חוויה שלילית בקרב אדם אחר, יש לפתוח את הדברים ובמידת הצורך לקבל סיוע באשר לאופן ההתמודדות. במידה ואת מרגישה שאינך יכולה או מצליחה לפתוח את הנושא עם בעלך, יתכן ופניה לאיש מקצוע טיפולי כזוג או כל אחד בנפרד יכולה להקל ולעזור בכך. במרכזי בריאות האישה השונים וביחידת ההפריה החוץ גופית בבתי החולים השונים ישנם אנשי צוות טיפולים אליהן ניתן לפנות. כמובן שניתן גם לפנות למטפל/ת שאינם קשורים לבית החולים. בברכה, קרן

29/04/2012 | 23:57 | מאת: דלאל

בקשר ליחסי זוגיות בהתחלת הנישואין,אני חושבת שאנו זוג מוצלח,אכבת לנו אחד מהשני,בעלי הוא אדם חברתי ,תומך בי,מעגל הטיפולים,וכל הסיטואציות שנכנסנו בה,הוסיפה סטריסס ושיקולים ליקויים על יחסנו כזוג ועל היחסים החברתיים,וזיעזעה חלומות מתוקים שחלמנו יחד, אני מאוד שמחה שחזרת אליי,זה עושה לי טוב שמישהו שמע והגיב

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה