איך להתמודד עם אכזבה

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

17/03/2011 | 22:53 | מאת: אם מודאגת

בתי בת 32 נשואה לבן 36 מנסים 4שנים להביא ילדים כולל טיפולי פוריות על כל המשתמע.לאחר אכזבה נוספת בתי בכתה מאד ואמרה שהיום גם חוששת שאם יהיה הריון אין בזה אפילו בטחון שיצליח ואז יהיה לה שברון לב. זו פעם ראשונה שאני שומעת את בתי מתבטאת כך.בד"כ בתי בחורה חזקה מבחינה רגשית, מאד אינטליגנטית, גם בעלה.איך אני יכולה לעזור לה ולתמוך בה? ניסיתיגם לומר לה לגבי פונדקאות. בתי דחתה זאת על הסף אודה על תשובתך ועזרתך

שלום, העובדה שאת פונה לפורום בשאלה זו מצביעה על הרגישות הגבוהה שלך כלפי בתך ועל הנסיון להושיט לה יד, לתמוך ולסייע. כמו כן, הפנייה שלך מצביעה גם על תחושת חוסר אונים מסויימת שאת אולי חווה, בשל רצונך לעזור לה ומנגד, התחושה שאין כיום פתרון מיידי לקושי שלה. ממה שכתבת, נשמע שעוברות עליה שנים לא פשוטות. במצבים מסוג זה עצם התמיכה, האמפטיה והמשענת מצד בן משפחה קרוב היא משמעותית ביותר. ניתן במידה וזה מתאים גם לנסות להציע ליווי ותמיכה מצד גורם מקצוע. בברכה, קרן

21/03/2011 | 00:17 | מאת: אם מודאגת

תודה על תשובתך.אכן אני מרגישה חסרת אונים אל מול עצמת הקושי של בתיגם מבחינה פיזית ובעיקר מבחינה נפשית ורגשית. ניסיתי לרמוז לה על פניה לתמיכה כלשהי אך דחתה זאת על הסף.בתוכי אני מרגישה שאם ילכו לכווןנים נוספים של פונדקאות וכו, מן הסתם ירד מעט לחץ. מתי הזמן הנכון לדבר על כך אם בכלל? ושוב אני מודה על תשובתך.

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה