הריון בגיל 40+

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

23/03/2008 | 22:25 | מאת: ניצן

אני בת 41 יש לי 3ילדים אך הגעגוע לתינוק נוסף אינו מרפה. ניסתי מס' הזרעות ולא הלך, אני בדרך להפריה חוץ גופית? אבל בהתלבטות האם להכנס להרפתקאה הזו או להרפות בגלל הגיל? אין יום שאני לא חושבת על הנושא אני נורא רוצה תינוק אך מפחדת מההשלכות לנוכח הגיל? מה דעתך? ואם יש נשים שעברו הריון בגיל מבוגר אשמח לשמוע...

ניצן שלום, כניסה להתהליך של טיפולי הפריה היא בהחלט אינה פשוטה הן ברמה הריגשית והן ברמה הרפואית. הטיפולים עשויים להחוות כמעמסה ריגשית וכטלטלה שלעיתים משפיעה על שאר תחומי החיים. בהיבט הרפואי, התהליך מצריך התמסרות לטיפול הכולל מתן הורמונים במינונים גבוהים, מעקב תדיר אחריהם, שאיבת ביציות בהרדמה והחזרת עוברים. בנוסף, הריון מעל גיל 40 נחשב לבעל סיכון רב יותר ולעיתים הסיכויים להשיגו קטנים יותר. חשוב לקחת בחשבון היבטים אלה בקבלת ההחלטה וכמובן לזכור שבסופה של הדרך, התוצאה- היא תינוק, שהטיפול בו וגידולו מצריכים אנרגיה, זמינות ופניות נפשית. מקווה שתוכלי להעזר בפורום בנשים שעברו חוויה דומה. בהצלחה עם כל דרך שבה תבחרי, קרן

24/03/2008 | 23:03 | מאת: ש

הי ניצן, הריון מטיפולי IVF אחרי גיל 40 הוא אפשרי אבל הסיכויים להשיג אותו יותר נמוכים מהסיכויים הרגילים. בכל מקרה, זה תלוי בהרבה פרמטרים (איכות הביציות, מס' זקיקים, עובי רירית הרחם וכמובן איכות הזרע של הגבר), והכי חשוב להתייעץ עם רופא שאת סומכת עליו ולקבל החלטה, בהנחה כמובן שזה מה שאת באמת רוצה.... שיהיה לך בהצלחה, ש

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה