כישלון הפריה ראשונה

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

11/11/2010 | 17:28 | מאת: אלונה

שלום, אני אלונה בת 38 וחודשיים.מנסה 11 חודשים להכנס להריון, 5 חודשים טבעי, הזרעה 1 על בסיס טבעי, 3 הזרעות עם גונל F ומונופור, חודש הפסקה (עקב החגים) ולפני שבועיים הפרייה ראשונה, שנכשלה, אני ממש ממש מיואשת. חסרת כוחות מרגישה שאני לא אישה שווה, שבן זוגי לא צריך אחת כמוני (הבעיה אצלי) מפחדת שיעזוב אותי, וימצא מישהי אחרת פוריה עם ביציות שוות ולא דפוקות כמו שלי.

אלונה שלום, נשמע שועברים עליך חודשים לא פשוטים, את מתארת תחושות קשות, מרגישה שדימויך העצמי והנשי נפגע וחווה תחושת אשם קשה על כך שהקושי נמצא לדבריך אצלך. ועם זאת, חשוב לזכור שקבכלל הקשור לקשיי פוריות אצל בני זוג, מדובר בבעיה זוגית, הן אם הקושי טמון בגבר והן אם באישה. לא ציינת דבר על התקשורת שלך עם בן זוגך ועל היחס שלו לקשיים עמם אתם מתמודדים. התכנסות וחוסר שיתוף במצבים מסוג עלולים להרחיק ובסופו של דבר גורמים לתוצאה ההפוכה- התחזקות תחושת הבדידות והקושי. על כן, חשוב מאוד שלא תישארי עם תחושות אלה לבד, תהפכי אותו לשותף להתמודדות ותהפכי גם שותפה להתמודדותו. קרן

12/11/2010 | 11:21 | מאת: אלונה

היי שוב בן זוגי מאוד אופטימי , ברור שהוא מאוכזב אבל הוא לא יגיד זאת בקול רם, כאילו מספיק שאני אומרת, צועקת, בוכה, הוא לא צריך לעשות אותו דבר, הוא אומר שאם לא החודש אז חודש הבא שאני חייבת להרגע, ולהאמין שזה יקרה בסוף, אני כל היום חושבת מצד אחד על איך אהיה בהריון בפעם הראשונה בחיי, וארגיש כל כך מאושרת וכו. ומדמיינת את אחרי הלידה , איך כולם באים לבקר אותי ואני מאושרת ומצד שני באות מחשבות של עוד כמה זמן זה ייקח בת כמה כבר אהיה? לבן שלי או לבת או לתאומים תהיה אמא מבוגרת למרות שאני נראית 10 שנים צעירה מכפי גילי, אבל הביציות שלי כנראה לא יודעות את זה. אני מדברת עם בן זוגי הרבה אני מקבלת גם עוד תמיכה מאשת מקצועי לא באופן קבוע אבל מידי פעם, כל כך קשה לי ההתמודדות מול החברה גם מול החברות והמשפחה שיודעים וגם מול אלה שלא יודעים אך אולי מנחשים/חושדים וכל פעם שסיפרתי לעוד מישהו/י וחשבתי שהנה לשחרר ולפרוק זה טוב ועכשיו זה יצליח כך חודש אחרי חודש אני מקבלת מחזור באופן קבוע ועיקבי עם כל הכאבים והדימום. שזה עוד יותר מעצים את חוויות הכישלון והרע.

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה