קשה מפעם לפעם

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

10/10/2009 | 19:35 | מאת: עידית

הי, אני נמצאת בטיפולים כבר מעל לחצי שנה. בהתחלה הצלחתי לשמור יותר על אופטימיות ולקחת את עצמי בידיים אחרי טיפול שלא הצליח. אבל מפעם לפעם קשה לי יותר להתעודד ולשמור על חיוביות. מתארת לעצמי שלאף אחת לא קל במצב הזה, אבל מה עושים? איך בכל אופן שומרים על תקווה? מתי כדאי להעזר בגורם מקצועי? שבוע טוב, עידית

11/10/2009 | 00:47 | מאת: הדס

הי עידית, לצערי אני מבינה בדיוק על מה את מדברת. אני אחרי הפריה חמישית ומרגישה שהולך ונהיה קשה יותר גם. אני לא יודעת מה אתך אבל האמת שבהתחלה מאוד הסתגרתי בעצמי ולא שיתפתי חברות, אבל לאחרונה כן הכנסתי את האנשים הקרובים אליי לעניינים וזה ממש עזר. זה לא שאני מרגישה שהם יכולים באמת להבין מה עובר עליי אבל זה יותר טוב מלעבור את זה לבד. מקווה שתמצאי את הדרך לעבור את זה בצורה ה"קלה" ביותר ושבכלל יסתדר בקרוב! לילה טוב, הדס

עידית שלום, בהחלט לא פשוט לקבל תשובה שלילית, פעם אחר פעם, ולשמור על חיוביות ואופטימיות, למרות שבאופן תיאורטי, חשוב לזכור שהפעם הבאה יכולה להפתיע לטובה... נסי ככל שאת יכולה לשמור על שגרת חיים (למשל, עבודה, ספורט חברים, משפחה), ולמרות הקושי והנטייה הטבעית, להגביל את המקום שתופסים הטיפולים, ובמקביל לכלול בחייך גם פעולות שאת בד"כ נהנית מהן. במידה ואת מרגישה בנוח, כפי שהוצע לך, גם שיתוף הסביבה הקרובה עשוי להקל ולהגביר את תחושת התמיכה. קבלת תמיכה יכולה גם להגיע ממקור מקצועי. במידה ואת מעונינת, נראה לי שתוכלי לברר דרך היחידה שבה את עוברת את הטיפולים או בחיפוש במקורות ה"רגילים" (המלצה, אינטרנט- פורומים, מודעה). בברכה, קרן

12/10/2009 | 00:25 | מאת: ליאת פיליפסון

הי עידית, שמי ליאת ואני מורה ליוגה מארה"ב ועוסקת רבות בחיבור של גוף ונפש בעבודה שלי עם נשים בכל שלבי החיים. לאחרונה חברתי לפסיכולוגית בשם ד"ר אסנת שואן, ויחדיו אנו מעבירות סדנאות טיפוליוגה לנשים המתמודדות עם קשיי פריון. בסדנא, אנו משלבות בין טיפול קבוצתי לבין תרגול יוגה מתון שמטרתם לספק סביבה תומכת ומקילה לנשים הנמצאות בטיפולים ומקום להתרוקן, כמו גם להתמלא מחדש פיזית ונפשית. את מוזמנת ליצור עימי קשר על מנת לשמוע יותר פרטים, לשאול שאלות ולהתלבט יחדיו. בהצלחה, ליאת tipuliyoga.co.il

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה