מעגל שקשה לצאת ממנו

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

21/07/2009 | 19:27 | מאת: דנה

אני כלכך אופטימית לפני כל טיפול, ואז מגיעות התוצאות שלא מעודדות, ושוב אני בלחץ ודיכאון ואז כמובן שהטיפול נפגע. ואני לא מצליחה לצאת מהמעגל המתסכל הזה, אני לא נרדמת, יש לי דפיקות לב חזקות מלחץ, אני לא יודעת מה לעשות, הבדיקות הבאות גם יפגעו מזה ושוב גם אם התאוששתי בדרך, אני אכנס לדיכאון. מעגל שלא נגמר. אני מנסה להשליט את השכל ללא הצלחה.

דנה שלום, נשמע שאת נמצאת ב"מעגל קסמים שלילי".באופן טבעי, את מאוכזבת ומתוסכלת מאי הצלחת הטיפול והחוויות המצטברות האלה מובילות לתחושות של מתח, לחץ ודיכאון ולא משאירות מקום לאופטימיות, שכן אפיינה אותך קודם, ולמה שאת מכנה רציונאליות. למרות האינרציה והקושי לקטוע את שגרת הטיפולים, יתכן שדווקא לקיחת פסק זמן מהטיפולים יכולה להיות מאווררת, מטעינה ולאפשר חזרה בכוחות מחודשים. כמו-כן, אפשר גם לפנות לתמיכה רגשית מקצועית, שם תוכלי לפרוק ולעבד את התחושות הקשות. היום קיימים מטפלים המתמחים בתחום של קשיי פוריות וטיפולי פוריות אבל חשוב לציין שגם מסגרת המספקת תמיכה/ייעוץ/טיפול/ רגשי יכולה לספק מענה טוב לצורך שלך.המלצה על מסגרת כזו ניתן לקבל דרך מקורות כמו אינטרנט (פורום, מודעות,המלצת חברה. כמו-כן, לרוב ניתן לקבל המלצה/הפניה דרך מרפאת הפריון או המרכז לבריאות האישה ששם את מטופלת. אל תהססי לפנות שוב, קרן

22/07/2009 | 14:34 | מאת: גלית

דנה יקרה, בתור אחת שגם היתה שם וגם נכנסה למעגל, מעגל של יאוש ומתח, רציתי להגיד לך שיום אחד מגיעה הבטא החיובית והכל משתנה... השאלה איך מצליחים לשמור על שגרה ואופטימיות גם בדרך...באמת שאלה טובה. בהצלחה, גלית

22/07/2009 | 17:11 | מאת: דנה

זה מעודד. אבל נראה לי כאילו זה קורה בסוף לכולן חוץ מלי...

25/07/2009 | 10:01 | מאת: v

שלום דנה, נכון צריך להיות אופיטימיים לפני כל טיפול גם כשהתוצאות לא ממש מעודדות אל תיכנסי ללחץ ולדיכאון כי בסוף זה יפגע רק בך. תקשיבי יקירתי גם אני הייתי בהתחלה לחוצה לפני כל טיפול לפני כל זריקה אבל למדתי לקחת הכל בקלות אין לך מה להיכנס לדיכאון זה עלול להחמיר. וכמו שכבר כתבה לך קרן תבדקי אפשרות של תמיכה נפשית כי הדברים לא הולכים ונהיים קלים יש לפעמים במרכזי הטיפול גם סיוע נפשי לנשים שקשה להן את יכולה לבקש תמיכה נפשית וזה עשוי לעזור לך. שיהיה לך המון בהצלחה.

30/07/2009 | 14:23 | מאת: דנה

אצלי יש אופטימיות עד להחזרה. ואז מתחילות המחשבות הרעות שזה לא יצליח. אני יודעת שזה לא בריא אבל מתקשה לשלוט בכך...ואכן התוצאה של בדיקת הדם היא שלילית למרות שמוחזרים עוברים יפים. אני מאד מאמינה בקשר גוף נפש אבל לא מצליחה ליישם את זה. וכן, אני מדברת עם עובדת סוציאלית, הולכת מדי פעם לקבוצת תמיכה וכדומה אבל לא מצליחה לצאת מהמעגל השלילי הזה

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה