הריון חוץ רחמי לאחר הזרעה

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

12/04/2009 | 17:02 | מאת: שי

שלום, אני בת 33 + ילדה בת 5.5 לאחר הזרעה (ביוץ טבעי) - נקלטתי להריון. בשבוע 4.5 נספג ההריון ונפלט שק ההריון - דימום ארך כשבוע ימים. בבדיקות דם נמצא כי בטא 195 לאחר יומים 217 לאחר יומיים 267, קיבלתי הפניה לבי"ח מהרופא - לטענתו חשד להריון חוץ רחמי אך הוא לא יכול לקבוע בוודאות וגם בבי"ח לא ידעו לאבחן אם מדובר בהריון חוץ רחמי. קיבלתי זריקת מטוטרקסט ונמסר לי לבצע המשך בדיקת בטא.הבטא אכן ירדה בשלב זה מתחת ל-60. נאמר לי כי עלי להמתין חודשיים ורק אז ניתן יהיה לנסות שוב להרות. שאלותי הן: מה הסבירות שמקרה כזה של הריון חוץ רחמי יחזור שנית - עלי לציין כי התגלה אצלי שרירן קיר תחתון 38 ס"מ. 1. האם יש קשר להריון חוץ רחמי ולהתקן מירנה שהיה לי במשך שנתיים ( ההתקן הוצא כשנה לפני נסיונות להרות)? 2. האם זריקת המטוטרקסט תפגע בסיכויים להכנס להריון תקין שוב? 3. האם הית מציע לי לבצע טיפול הזרעה על בסיס ביוץ טבעי או שבמקרה שלי יש צורך בתמיכה נוספת או טיפול אחר? תודה

שי שלום, מצטערת לשמוע שההריון לא התפתח. מכיוון שהשאלות שלך נוגעות לתחום הרפואי, ממליצה לך להפנות את השאלות לפורום הרפואי. מצרפת לינק לפורום רלוונטי http://www.doctors.co.il/xFF-List,xFI-246,m-Doctors,a-Forums.html בברכה, קרן

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה