שילוב של עבודה וטיפולים

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

12/03/2009 | 17:25 | מאת: שיר

שלום לכולכן אני מטופלת כשנתיים וחצי בטיפולי פריון, וכחצי שנה שאיני עובדת. קשה לי מאוד לשלב גם עבודה וגם טיפולים הכוללים הפריה חוץ גופית, מה גם שבמקום עבודתי האחרון לא ממש הקלו או גילו אמפתיה. חשוב לי לציין כי עד כה לא ממש עשיתי הפסקות בטיפולים. רציתי לשאול האם אני היחידה שחשה כך?

12/03/2009 | 18:44 | מאת: שירה

היי שיר, לא, את לא היחידה שמרגישה ככה. זה מאוד קשה לשלב טיפולים ועבודה. יש המון מתח, לחץ ומצבי רוח סביב העניין הזה. נורא קשה לי להתנהג כרגיל בעבודה ולפעמים ממש אין לי סבלנות לאנשים. מה גם שנורא קשה לראות בנות אחרות בהריון. אני פשוט לוקחת המון ימי חופש וימי מחלה. לא מזמן הייתי שבועיים בבית והרגשתי שאני יותר מאוזנת נפשית, פחות דכאונות. כאילו כל הסטרס של העבודה ירד וזה עזר לי מאוד. שקלתי להפסיק לעבוד, ןכל פעם שיש איזשהו כישלון בטיפולים אני לוקחת חופש ואומרת לעצמי שאם יהיה עוד כישלון אני אפסיק לעבוד. אני מנסה לסחוב את זה, למשוך כמה שאני יכולה. למזלי אני נמצאת במקום שמבין. לפחות בינתיים. כך שהחלטתי שבמקום להפסיק לגמרי אני פשוט אפחית שעות. אבל אני לגמרי מצדיקה אותך. אם הייתי במקום שלא מבין הייתי עוזבת, את ממש לא צריכה לחץ נוסף. נכון שצריך לעבוד אבל את מתעסקת כרגע במשהו שהוא הרבה יותר חשוב.תדעי שכל מה שאת מרגישה הוא לגיטימי: תסכול, חוסר רצון לעבוד, חוסר רצון להיפגש עם אנשים מסויימים. אני לא אומרת שזה הדבר שהכי נכון לעשות אבל זה לגיטימי ואת כרגע צריכה לעשות רק מה שעושה לך טוב. שיהיה המון בהצלחה. שירה

שיר שלום, לעיתים דווקא ההקפדה על מסגרת ושגרת עבודה יכולה לטמון בתוכה יתרונות כמו הסחת דעת, איורור, הגברת תחושת יעילות ועוד. עם זאת, הקושי לשלב בין עבודה וטיפולים הוא טבעי וליגיטימי, שכן הטיפולים מהווים "משרה מלאה" ביחס לעומס הרגשי והפיזי שהם יוצרים. ההחלטה לגבי הפסקה בין טיפולים היא סובייקטיבית אך בהחלט חשוב לשים לב לנטייה להשאב לעולם הטיפולים בצורה כה מוחלטת המונעת מאתנו להכיר או אפילו לזהות צרכים אחרים שחשובים לנו, כגון השתייכות למסגרת תעסוקתית/חברתית או אפילו פשוט לנוח משגרת הטיפולים. קרן

13/03/2009 | 16:57 | מאת: פורים

את ממש לא היחידה, גם אני עזבתי את העבודה כבר חצי שנה וזה בגלל הטיפולים, אי אפשר לעשות גם וגם לפחות אצלי, זה מאוד קשה לי אפילו שעבדתי חצי משרה רק מספר הפעמים שנוסעים לבדיקות בבוקר, ואז השאיבה ואז המנוחה ואז אם יש החזרה אז צריך כמה ימים, אז מתי נשאר מקום לעבוד, ומה עם זה שצריך אישורים לזריקות ולקנות את הזריקות ולעשות את הזריקות, וחוץ מזה שיש לחץ בעבודה. אז שתביני, אני לא יודעת איך אישה גם עובדת וגם מטופלת פוריות. אני חושבת שאישה שעובדת היא הרבה יותר חזקה כי אני באופן אישי מרגישה שזה מאוד בלתי אפשרי. אז את ממש לא לבד. בהצלחה

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה