אשמח לעצות...

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

18/02/2009 | 12:38 | מאת: חן

היי לכולן, אני חדשה בפורום וגם בכל נושא בעיות הפוריות לצערי... אשמח לקבל את עזרתכן במשהו- אני בת 27 ומנסה להרות מזה כ-8 חודשים. אובחנתי על ידי רופא הנשים שלי כי אני בעלת שחלות פוליציסטיות ולפני 8 שנים היה לי חשש לאנדומטריוזיס. מאחר ומחזור לא סדיר נטלתי חודש אחד איקקלומין להשראת ביוץ ומאחר והתפתחו ציסטות עברתי למטפורמין. עכשיו אני אמורה להיות בתקופת ביוץ ובמעקב זקיקים אחרון התגלו קצת ציסטות והידבקויות- כנראה מעיד על אנדומטריוזיס. עכשיו, אשמח לקבל את עצתכן האם כדאי לי להתייעץ כבר עם מומחה פוריות (שמתמחה גם באנדומטריוזיס) והאם כדאי לעבור לזריקות? בפורומים אחרים בנות אמרו כי במקרה כמו שלי נהוג לעבור ל-IVF ואני מאוד חוששת מזה... מה דעתכן? תודה

18/02/2009 | 13:58 | מאת: פורים

קודם כל כמטופלת פוריות אין לך ממה לחשוש, לדעתי אל תבזבזי אפילו יום אחד וכבר תלכי ליעוץ אצל רופא פוריות, יש כל כך הרבה רופאים וכל כך הרבה מקסימים, אז לדעתי כבר עכשיו תטלפני לקבוע מועד, ואני אומרת את זה ככה כי עם המחזורים שלנו חבל לנו לבזבז כל ביצית יקרה. אם יש לך שאלות לגבי בדיקות או דברים נוספים שאני אוכל לעזור אז בשמחה. אני מטופלת בפוריות כבר שנתיים ואני כבר אצל רופא שלישי, ככה שנדמה לי שיש לי ניסיון. בהצלחה

18/02/2009 | 14:44 | מאת: חן

היי פורים... תודה על העצה. אני לא יודעת למה, אבל מאוד חששתי עד עכשיו לעשות את הצעד הזה של מומחה פוריות כי אז אני מודה שבאמת יש בעיה... את מבינה למה אני מתכוונת? לא משנה... בכל מקרה, האם את יכולה לתת לי קצת מידע על תהליך ה-IVF? שמעתי רבות על כך אבל לא ממש הבנתי את התהליך... תודה

חן שלום, החשש שלך מפניה לרופא פוריות ומלתת "חותמת רשמית" לקושי הוא מובן וטבעי, וכמובן שיש חשיבות לכך שתפעלי כאשר תהי מוכנה לכך. עם זאת, לעיתים טיפול ע"י מומחה בתחום הפוריות הוא אכן הדרך הנכונה והיעילה לאבחון הבעיה ומציאת דרך ההתמודדות המתאימה לך ביותר. דבר נוסף, לפעמים דווקא הימעות מכוונת מעשיית הדבר והאי הוודאות הכרוכה בכך, מחזקות את החשש ומגבירות את הסטרס. בברכה, אל תהססי לפנות בכל שאלה או קושי, קרן

19/02/2009 | 08:10 | מאת: פורים

קודם כל ברור שקרן צודקת, ואני יכולה להגיד לך את השלבים של תהליך ה IVF מניסיוני,קודם כל עצם תחילתך בטיפולי פוריות, הרופא מפנה אותך למספר בדיקות וכמו כן גם את בן זוגך, הבדיקות הן לרוב הן בדיקות דם, ורצוי אם תעשי אותן מהר כדי שכבר תהיינה תוצאות ובנוסף את צריכה לעבור בדיקת פאפ במידה ולא עשית, זאת בדיקה פשוטה מאוד מאוד שלוקחת פחות משניה ואני לא מגזימה, לוקחים דגימה בקייסם למעבדה. ואולי הרופא גם יבקש צילום רחם שלצילום עצמו כדאי כבר לקבוע תור. בנוסף לכך אחרי שיש את כל תוצאות הבדיקות, נפגשים עם הרופא והרופא אומר לך מתי להגיע לבדיקת דם ואולטראסאונד ראשונים, כיוון שעברתי לרופא שלישי אז אני יכולה לומר לך שישנם רופאים שרוצים שתבואי לבדיקה ראשונה ביום השני למחזור וישנם ביום החמישי וישנם ביום אחר, אז במידה וזה ביום השני של המחזור , אז הרופא בכל פעם לרוב כשבאים אליו מגיעים בשעות הבוקר ועושים אצל הרופא בדיקת דם ואולטרסאונד, המטרה היא לראות את רמת ההורמונים בדם ואת הזקיקים (ביציות) ואז הרופא או באותו הרגע או אחה"צ באותו יום (לאחר תוצאות בדיקות הדם) אומר לך מה לעשות. לדוגמא: לקחת זריקות או כדורים בכמות כזו וכזו, עפ"י החלטתו. מטרתו היא לראות זקיק אחד או יותר ואז כשזקיק מגיע לגודל בין 17-22 אז מבצעים שאיבה שהיא אורכת כ 10 דקות בהרדמה ואחרי יומיים יש החזרה שזה אומר להחזיר את הביציות המופרות עם הזרע לרחם. אני שוב אומרת, זה לא אומר שככה יעשו לך, זה שוב תלוי בבעיה שלך, ואני מקווה שאין בעיה אך ככה לפחות זה היה אצלי. ישנם בנות גם שמבצעות רק הזרעות וזה אומר רק מעקב זקיקים כמו שאמרתי למעלה ואז במקום שאיבה , פשוט רק עושים החזרה. (גם אני עשיתי כאלה כ 6 בערך). בכל שאלה בהמשך אני אשמח להשיב לך כמובן שמה שאני יכולה לעזור, הרי אני לא מקצועית פשוט רק עם ניסיון. מקווה שעזרתי קצת ובהצלחה

23/02/2009 | 18:37 | מאת: שירה

היי חן, לצערי אני מכירה את הנושא של אנדומטריוזיס, גם לי היו ציסטות והדבקויות. מנסיוני אל תחכי עם זה, לכי למומחה לאנדומטריוזיס.שיבדוק אם אכן זה המצב. אני הלכתי לד"ר דוד סוריאנו, הוא רופא מקסים ומנתח נהדר. הוא אחד המנהלים ביחידה לאנדומטריוזיס בתל השומר.אני נאלצתי לעבור ניתוח להסרת הידבקויות ולאחר מכן התחלתי טיפולי פוריות. לעיתים באנדומטריוזיס הניתוח עוזר להיכנס להריון.חשוב לי לאמר לך לא להילחץ,כל אחת עם אנדומטריוזיס מקבלת את זה באופן שונה, בעבר אף היו רופאים שהמליצו לי לעבור טיפול פוריות מבלי לעבור ניתוח כי הריון יכול לפעמים להעלים את זה. בכל אופן, אל תמתיני, כי אם לא נכנסת להריון עד עכשיו, חבל על הזמן, לכי לקבל אבחון ואם יש צורך תתחילי בטיפולים. אם יש לך שאלות אשמח לעזור

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה