מיואשת מהחיים

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

23/06/2008 | 17:48 | מאת: חסרת מזל לחלוטין

בת 39 ללא ילדים. התחתנתי לפני 3.5 שנים עם גבר שהיה לו בעית זרע ידעתי את זה לפני שהתחתנו כי הכרתי אותו שהיה גרוש ללא ילדים וסיפר לי שיש לו בעיה, אבל האהבה סינוורה אותי. אציין שאצלי הכל תקין גם היה פעם הריון לא רצוי.היינו בטיפולי פוריות שהיה גם הריון מהפריה חוץ גופית ואז לרוע המזל בחודש 3 נתגלה הריון לא תקין התרסקתי לגמרי ואז גם התחילו בעיות גדולות בזוגיות והתגרשנו. עברתי שנה של גיהנום עם טיפולים פסיכולוגים אבל די מהר הכרתי בחור חמוד הפעם רווק .ולאחר נסיונות של 7 חודשים להרות וללא הצלחה,הוא עשה בדיקת זרע והסתבר שגם לו יש בעית זרע. באותו יום חשבתי שהשמיים מתמוטטים עלי.בכיתי נורא וההרגשה היא שאלוהים כנראה לא רוצה שיהיו לי ילדים. אנ י רק חושבת על להתחיל שוב בטיפולים שחשבתי שלפחות מהסיוט הזה נפתרתי עושה לי רע, מה גם שהנישואים שלי התפרקו בעיקר בגלל זה . בן זוגי הנוכחיכמובן היה בהלם לגלות שפתאום גם הוא נכנס לסטטיסטיקת הגברים הלא פוריים. אני בדכאון גדול מה גם שאני כבר לא צעירה ואין לי את הזמן לתהליך הממושך של הטיפולים ולאכזבות שהיו לי פוחדת מתוצאה שלילית וגם מהריון לא תקין מאחר ויש לי נסיון מר. מה עושים??????? בבקשה תעזרו לי.

שלום, נשמע שחייך עברו בשנים האחרונות טלטלות קשות. בטווח של מס' שנים התמודדת עם טיפולים, הריון שלא התפתח, סיום נישואים והיום- את שוב נכנסת לטיפולים. ההשלכות על כל תחומי החיים הן עצומות. קשה עוד יותר להכנס שוב לעולם הטיפולים, כשהנסיון הקודם הוא מר, אבל חשוב שתקחי בחשבון שלא ניתן להסיק ממה שקרה בפעם שעברה בהכרח על מה שיקרה הפעם. בתקופה כזו, מערכות תמיכה הן חשובות ביותר, הן מצד גורם טיפולי מקצועי, והן מצד גורם אחר (בן זוג/משפחה/חברות). כמו-כן, חשוב להבין שהגילוי שלכם לגבי קשיי הפוריות, אף כי מקורו אצל בן זוגך, יוצר בעיה זוגית, שמעלה תחושות לא פשוטות בקרב שניכם ומצריכה את התמודדותכם משותפת. אל תהססי לפנות לפורום בכל שאלה או בכל עת שיתעורר הצורך לשתף ולפרוק. דרך צלחה, קרן

24/06/2008 | 23:03 | מאת: עידית

הי, אני יודעת שמה שקרה בעבר מאוד כואב וצובע את הכל בצבעים שחורים, אבל יכול להיות שהפעם הדרך להריון תהיה קצרה יותר ואין שום סיבה וודאית וידועה שאומרת מראש שיגמר חס וחלילה בהפלה. אני מאוד מבינה את היאוש, מהתחושה שהכל חוזר על עצמו, ונכון- זה מאוד לא משמח שגם לבן הזוג שלך יש גם בעיות זרע, אבל את נמצאת בקשר חדש, בתקווה חזק יותר מזה הקודם, וזה גם מאפשר התמודדות אחרת. מקווה שתמצאי "תיקון" לחויה הרעה שחווית, עידית

27/06/2008 | 21:05 | מאת: נוי

רציתי להרגיע אותך, גם לנו יש בעיות פוריות, אני בטיפולי IVF ולבעלי יש בעית זרע. אני מקווה שהכל יסתדר לך. ובצלחה!

29/06/2008 | 21:16 | מאת: יפית

אוי מותק אני כל כך מבינה אותך אבל חשוב לי להזכיר לך את מה שאת כבר בטוח יודעת... ייאוש לא יביא לך ילד!!! אז תאספי את עצמך בכוחות שנותרו לך , תאגרי כוחות ותצאי שוב למאבק הזה. אין לך שום ברירה אחרת!!! אני גם אחרי טיפולי פוריות ושנתים סיוטיות מבחינת פוריות אבל היום תודה לאל יש לי ילדה מדהימה שכל מה שעברתי מתגמד לעומת המתנה הזו. את חייבת לצאת ממעגל השחור הזה ולהתחיל למלא את עצמך באנרגיות חיוביות. תמצאי עיסוקים שאת אוהבת ותתעסקי גם בהם . זה שיש לבעלך בעיית זרע לא אומר שהוא לא יכול להביא ילדים. תילחמו - תנצחו. אבל ביחד ביחד ביחד!!!! את חייבת לךשמור על הזוגיות שלך ואת חייבת להישען על בעלך ולהיות לו למשענת. תקופה לא קלה שאין שום אופציה לעבור אותה לבד חביבתי, תעדכני כשיהיה הריון ב"ה. מתפללת עבורך.

01/07/2008 | 15:24 | מאת: תודה לכל המעודדות

טוב שיש את הפורום הנהדר הזה בכל זאת זה קצת מקל אפילו לזמן קצר.

16/07/2008 | 22:15 | מאת: r

אפשר גם לחשוב על תרומת זרע

22/11/2008 | 17:39 | מאת: דורין

שלום לך בטח את לא מכירה אותי אני ילדה בת 18 וחצי .. והעיינן הזה נורא מפחיד אותי ואני חושבת על זה המון.. מה יקרה כשאני ירצה להביא ידלים לעולם ואני לא יוכל.. זה מפחיד את צודקת אבל אני לא חושבת שאת צריכה לווטר בגלל שפעמיים ניסית את זה וזה לא הלוך ואת מווטרת כול כך בקולות אבל הדבר שאת הכי רוצה בעולם.. בואי אני יספר לך סיפור אישי על משפחתי.. עם זה יעניין אותך ואני ישמח.. יז יש לי דודים שהביא 2 ילדים מקסיים לעולם ילדים טובים נהדרים חבל על הזמן.. ואל לקח לה הרבה זמאוד שנים עד שהיא אהביא אותך.. היא היתה עקרה.. לא יכלה להביא ילדים לעולם בחיים.. ואחרי שכן עם נסאו ללכת לטיפולים ולקבל עזרה מקצועים.. אבל עם ווטרו יטייעשוו כמו שאת קמת עשית.. היה להם נורא קשה כי עם היו אנשים שתמיד עושים שמח ומכייחים לכולם כשהם היו נמצאים באיזה מסיבה עם יו עושים את הכי הרבה כיף והקשן למרות שעם היו מבוגרים.. עם מבוגרים אבל צעירים בנפש.. ולאחר הרבה טיפולים עם כימעט יתייאשו ופתאום היא נחנסה להריון... וכולם שמחו ולאחר זמן מה היא הפילה את הילד והיא באמת לאחר מכך יתייאשה ... ואחרי הטיפול הזה כנראה עשה מה משהוא בבטן ונחנסה להריון טעי רגיל... וילדה את התינוקת אז אני אומרת יש ניסים בחיים על תאבדי תקווה אפילו לרגע אחד.. תמשיך תמשיך.. היום יש כול כך הרבה הפשריות אפשר גם להמצא ואפשר גם הפריעה מלחוטית.. ויש כול כך הרבה דברים שיעשו אותך מאושרת.. ואני באמת מכוון בשבילך תצטליחחח

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה